anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Yalova AKP’ye geçti

Yalova Belediyesi, CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde yapılan seçimde AKP’li Mustafa Tutuk seçildi.
 Tarih: 07-03-2020 10:22:57   Güncelleme: 07-03-2020 18:14:57
Yalova AKP’ye geçti

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırılmasının ardından boşalan başkanlık makamına AKP Mustafa Tutuk seçildi. Tutuk 3. turda kullanılan 30 oyun 17'sini alarak başkan oldu.

Yalova Belediyesi’nde, muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolan Reşat Elgin’in Denizli’de yakalanmasının ardından soruşturma genişletilmiş, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırıldı.

SALMAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Yaşanan gelişmelerin ardından hakkında ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘zimmet’ suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı tarafından, Anayasa’nın 127’nci maddesinin 4’ncü fıkrası ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince, 27 Şubat günü geçici olarak görevlerinden uzaklaştırıldı.

Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından AKP’li belediye meclis üyesi Nusret Karaalioğlu bugüne kadar yerine vekâlet etti. Yasalar gereğince Yalova Valisi Muammer Erol meclisten olağanüstü gündemle toplanarak meclis üyeleri arasından bir ismi başkan vekili olarak seçmelerini istedi.

Kapalı zarf sistemiyle yapılan seçimde AKP’li Tutuk 3. turda 30 uyun 17’sini alarak vekaleten belediye başkanı seçildi.

 “UMARIM SUÇ YOKTUR”

Mecliste gerçekleşen seçimin ardından kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yaşanan süreci hepiniz biliyorsunuz. İdarî yargının yürüttüğü bu soruşturma bizim açımızdan da üzüntü verici bir durumdur. Suçun varlığı, yokluğu hukuk konusudur. Umarım suç yoktur.  Bahse konu arkadaşlar da bir an önce aklanırlar” dedi.

Başkalarının zor günlerinin kendilerini sevindirmeyeceğini dile getiren Tutuk “Beni tanıyanlar bilirler, sizlerin teveccühü neticesinde belediye başkan vekilliği her ne kadar tarafıma verilmiş olsa da, çalışarak, üreterek hep birlikte, parti gözetmeden, tüm meclis üyelerimizle birlikte süreci yönetmeye çalışmamız ve Yalova'mıza hizmet etmemiz gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI