anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kiğılı: Gördüğüm en büyük kriz

Ünlü iş insanı Abdullah Kiğılı, Türkiye’de yaşanan ekonomik krize ilişkin, ''Bu zamana kadar görüp görebileceğimiz en büyük krizi yaşıyoruz. Bundan daha büyük kriz görmedik’’ dedi.
 Tarih: 30-01-2020 18:45:06   Güncelleme: 30-01-2020 18:48:06
Kiğılı: Gördüğüm en büyük kriz

Perakende ve hazır giyim sektörünün 54 yıllık firması Kiğılı’nın sahibi Abdullah Kiğılı, Capital Dergisi’ne verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abdullah Kiğılı, “Perakendenin en zor dönemine girdik. Bundan sonrası zor ve artık büyüme de yok. Yeni açılacak AVM’ler olmayacağı gibi yeni markaları da görmeyeceğiz. Avrupa’dan da yeni markalar gelmeyecek, Türkiye’den de yeni marka çıkmayacak” diye konuştu. 

Özellikle lüks mallara dönük talebin giderek azaldığını vurgulayan Kiğılı, “Nasıl dünyada lüks markaların satışları ekonomik sebeplerle geri gidiyorsa, Türkiye’nin de lüks markaları kaldıracak gücü yok. Gelenlerin de bir kısmı yakın bir gelecekte gidecek. Yabancı lüks markaların yarısı Türkiye’den çıkar. Bu pahalılıkla bu fiyatlarla Dolar ve Euro’nun mevcut sistemiyle alışveriş yapmanın imkanı yok” ifadelerini kullandı.

AVM’lerin geleceğine ilişkin de konuşan Kiğılı, sözlerine şöyle devam etti:

“Kiralar TL’ye döndü, tabii ki bunun da bir sıkıntısı var. Bu borçlar nasıl ödenecek? Birçoğu ödenemeyecek. Sıkıntılar başladı. İşin tuhafı kimse burnundan kıl da aldırmıyor. Kimse elini atıp, kiraları da indirmiyor. Bugün 500 AVM’nin 50 tanesini bir kenara ayırıyorum, 450 tanesi sorun içinde.

Sıkıntılı 450 AVM’nin başını öne eğip hesabını kitabını iyi yapması gerekiyor. Ayakkabı piyasası darmaduman oldu. Kaç tane ayakkabı markası kapandı. AVM’lerde ayakkabı marka sayısı iyice azaldı. Aynı durum şimdi erkek giyimine de sıçradı.'' 

Kiğılı, “Sektörde 54’üncü yılımı yaşıyorum. Sektörde 3 kişiyiz. Osman Boyner, Mavi’nin kurucusu Sait Akarlılar ve ben. Sektörde bizden daha yaşlı yok. Bu zamana kadar görüp görebileceğimiz en büyük krizi yaşıyoruz. Bundan daha büyük kriz görmedik” dedi.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI