anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Hamaney ‘soytarı’ dedi

İran Dini Lideri Ali Hamaney, 8 yıl aradan sonra ilk defa başkent Tahran’daki Musalla Camii’nde cuma namazını kıldırdı.
 Tarih: 17-01-2020 16:07:53   Güncelleme: 17-01-2020 16:14:53
Hamaney ‘soytarı’ dedi

Press TV’de yer alan habere göre, Hamaney namaz öncesi vaazında son iki haftayı, hem acı hem tatlı maceraları ve İran halkı için ders niteliği taşıyan olayları ile olağanüstü olarak tanımladı.

Hamaney, İran’da milyonlarca insanın, Irak’ta ve diğer ülkelerde de binlerce insanın ABD tarafından drone saldırısyla öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için sokaklara çıktığını belirterek son olayların, İran halkının sabırlı dirençli ve minnettar bir ulus olarak görüldüğünü, ulusların manevi gücü ve mizacı üzerinde kalıcı bir etki bırakmak üzere olduğunu söyledi.

Hamaney, cevap olarak İran’ın, Irak’taki ABD üslerine füze fırlatmasıyla ABD’ye büyük bir darbe indirildiğini ifade etti. Hamaney, füze saldırısının askeri açıdan önemli olduğunu ancak daha da önemlisinin, ABD’nin imajına bir darbe indirdiğini belirterek, İran halkıyla birlikte durduğunu iddia eden ABD’li “soytarıların” yalan söylediğini vurguladı.

Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesine dair de konuşan Hamaney, “Bu tür bir kazanın tekrar yaşanmasını önlemek için gerekli önlemler alınmalıdır. Uçak kazası acı bir kazaydı, kalbimizde yara açtı. Ama bazıları bunu, Süleymani’nin büyük fedakârlığını unutturacak şekilde tasvir etmeye çalıştı” dedi.

EN SON 2012’DE KILDIRMIŞTI

Hamaney’in kıldırdığı Cuma namazı öncesi binlerce kişi Musalla Camii’ne akın etti.

İran’ın dini lideri, Cuma namazını en son İslam Devrimi'nin 33'üncü yıldönümü dolayısıyla 2012'de kıldırmıştı.

ABD merkezli düşünce kuruluşu The Washington Institute for Near East Policy'den Mehdi Halacı, dini liderin ancak önemli bir mesaj vermek istediği zamanlarda Cuma namazını kendisinin kıldırdığını ve bu açıdan sembolik açıdan çok önemli bir hareket olarak görüldüğünü söyledi.

BBC Farsça'dan Kasra Naji, Hamaney'in en son Cuma namazını kıldırdığı zaman Arap Baharı'nın en yoğun günlerinin yaşandığına dikkat çekti.

Naji, "O dönemde, hutbeyi Arapça vererek, Arap dünyasında da duyulmasını sağlamıştı. Arap coğrafyasında yaşananları İslami Uyanış olarak nitelendirerek, olaylara yön vermek istemişti. Ancak başaramadı" dedi.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI