anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Aslı Erdoğan'a beraat

Özgür Gündem davasında Aslı Erdoğan, Bilge Aykut ve Necmiye Alpay beraat etti.
 Tarih: 14-02-2020 14:17:30
Aslı Erdoğan'a beraat

 

Dokuz gazetecinin yargılandığı Özgür Gündem davasının 15’inci duruşması bugün İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi davasında Necmiye Alpay, Bilge Aykut ve Aslı Erdoğan'ın beraatine karar verildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, davada Necmiye Alpay ve Bilge Aykut’un tüm suçlamalardan beraatine, yazar Aslı Erdoğan’ın “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma ve örgüt üyeliği” suçlamalarından beraatine, propaganda suçu yönünden de Basın Kanunu’ndaki 4 aylık sürenin aşılması nedeniyle suçlamanın düşmesine karar verildi.

Haklarında yakalama emri bulunan ve henüz ifadesi alınmamış olan Filiz Koçali ve Ragıp Zarakolu’nun dosyalarının ayrılmasına Zana Kaya, İnan Kızılkaya, Kemal Sancılı ve Eren Keskin yönünden de süre talep edildiği için dosyanın ayrılmasına karar verildi.

Savcı mütalaasında Erdoğan ve Kaya'ya “propaganda”suçundan Keskin, Kızılkaya ve Sancılı’ya “örgüt üyeliği” suçundan ceza verilmesini, Bilge Aykut ve Alpay'ın beraatini, Zarakolu ve Koçali'nin dosyalarının ayrılmasını talep etmişti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI