anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ezginin Günlüğü’nden konser

Ezginin Günlüğü, 24 Ocak saat 20:30'da Ankara’da bulunan MEB Şura Salonu'nda konser verecek.
 Tarih: 21-01-2020 09:54:22
 Ezginin Günlüğü’nden konser

Konserde, Dilek Türkan konuk sanatçı olarak yer alacak.
Muhalif bir ses olarak kurulan Ezginin Günlüğü, ilk yıllarda hem geleneksel halk türkülerini hem de grup üyeleri tarafından Nazım Hikmet, Shakespeare, Ritsos, A. Kadir, Mevlana, Kavafis, Paul Valery, Orhan Veli, Ömer Hayyam, G. Lorca, Şeyh Galip, Sadi gibi Türk ve dünya şairlerinin şiirlerinin üzerine kendi şarkılarını besteledi.

Emin İgüs, Hakan Yılmaz, Şebnem Ünal, Vedat Verter ve Nadir Göktürk tarafından müzikal altyapısını oluşturan Ezginin Günlüğü ilk konserini Ocak 1983 tarihinde İstanbul’da verdi. Bu ilk konserin kayıtları "İstanbul Konserleri" adıyla yayımlandı.

Ezginin Günlüğü, 1985 yılında ilk stüdyo çalışması olan "Seni Düşünmek" albümünü yayımladı.

1990 yılının sonlarında grubun kadrosunda önemli bir değişiklik oldu. Farklı müzikal ve profesyonel arayışlar gerekçesiyle Emin İgüs, Cüneyt Duru ve Tanju Duru gruptan ayrıldı. Daha önce grubun çeşitli stüdyo çalışmalarında bulunan Fatih Saçlı ve Hüsnü Arkan gruba katıldı.

Feyza Erenmemiş, 1996 yılında "Ebruli" albümüyle gruba solist olarak katıldı. Grup, 2007 yılında kuruluşunun 25’inci yıldönümü dolayısıyla bir tür tribute albüm olarak "Çeyrek"i yayımladı. Albümde, grubun 25 şarkısını, Türkiye’nin önde gelen 25 şarkıcısı seslendirdi.

Ezginin Günlüğü Türkiye dışında da birçok ülkede konserler verdi.

Grubun solistlerinden ve şarkı yazarlarından Hüsnü Arkan 2010 yılında gruptan ayrıldı. Ardından, gruba vokalist ve gitarist olarak Murat Kurt katıldı.

Grubun şu anki kadrosu, Eylem Atmaca, Murat Kurt, Cafer İşleyen, Nadir Göktürk, Erkan Gürer ve Cem Gezginti’den oluşuyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI