anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ABD reklamında bir D. Bakırlı

Diyarbakırlı Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz, Amerikan Futbolu Ligi’nin final maçı “Superbowl" sponsoru Budwiser’in “Amerika’nın sıradan kahramanları” konulu reklamlarında oynadı.
 Tarih: 03-02-2020 21:10:50
ABD reklamında bir D. Bakırlı

New York'ta 7 şubesi bulunan Champion Pizza’nın sahibi Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden Hakkı Akdeniz, 2018’de ABD Temsilciler Meclisi'nin "sosyal adalet şampiyonu", "toplumda lider" ve "iş dünyasında öncü" ile New York Eyaleti Meclisi tarafından da "topluma örnek hizmetler veren" ve "işinde eşsiz kişisel başarıya imza atan" birey ödüllerine lâyık görülmüştü.

Evsizlere yaptığı yardımlarla Amerikan medyasında gündeme gelen Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz, Superbowl reklamlarında oynayarak, isminden bir kez daha sözettirdi.

Amerikan futbolu final maçının sponsoru Budwiser’in, “Amerika’nın sıradan kahramanları” konulu reklamda Amerika’da yaşayan Hakkı Akdeniz’e de yer verildi.

Gazeteci Ergülen Toprak, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “New York’ta yaşayan ünlü Kürt pizzacı Akdeniz’in reklam çekimleri iki ay önce tamamlandı. Akdeniz, 1 dakikalık reklamda kısa bir süre gözükse de Shakira ve Jenifer Lopez’in ceplerinden para harcayarak çıktığı Superbowl gibi Amerika’nın en büyük televizyon yayınına çıkması büyük başarı” ifadelerini kullandı.

1980 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğan Akdeniz, ABD yönetimi tarafından sınırdışı edilmeye çalışılan ve farklı ülkelerden gelen 100 Müslüman’a New York'ta iş olanakları sağladı.

Akdeniz, her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü savaşlarda yaşamını yitirmiş Amerikalılar’ın anıldığı Anma Günü dolayısıyla 2017 yılında yaklaşık 6 metre uzunluğunda Amerikan bayrağı şeklinde pizza hazırlayarak ABD’lilere jest yapmıştı.

  Kaynak: Rûdaw
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI