anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Japon milyarder talebinden vazgeçti

Elon Musk'ın SpaceX şirketine ait Starship roketiyle Ay’a ilk yolculuğu yapacak olan Japon milyarder Yusaku Maezawa, bu seyahatte kendisine eşlik edecek "hayat arkadaşını" aramaktan vazgeçti.
 Tarih: 30-01-2020 17:32:25
Japon milyarder talebinden vazgeçti

Yusaku Maezawa, kararını bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Maezawa yolculuk için başvuru yapan 27 bin 722 kadına teşekkür etti, bu kararı kişisel nedenlerle aldığını açıkladı.

44 yaşındaki Japon milyarder, başvuruda bulunacaklardan 20 yaşın üzerinde olmalarını, erkek arkadaşlarının bulunmamasını ve "uzaya ilgi duymalarını" istemişti.

Yusaku Maezawa, uzay yolculuğunu 2023'te tek başına yapmayı planlıyor.

Ülkesinin en büyük alışveriş sitesi Zozotown'ın sahibi olan Japon milyarder, kısa süre önce 27 yaşındaki sevgilisi Ayame Goriki'den ayrılmıştı. Yusaku Maezawa sıradışı medyatik davranışlarıyla biliniyor.

2017'de Jean-Michel Basquiat'ın bir tablosuna 111 milyon dolar ödeyen Yusaku Maezawa, 2018 sonunda paranın mutluluk getirip getirmeyeceğini görmeleri için Twitter'da 1000 takipçisine toplam 9 milyon dolardan fazla para dağıtacağını açıklamıştı.

Yusaku Maezawa, talihlileri Twitter'daki mesajını retweet'leyen 4 milyondan fazla kişi arasından çekilişle belirleyeceğini duyurmuştu. Maezawa'nın duyurusu en çok RT'lenen tweet olmuş, 1000 takipçiye Ocak 2019'da ödeme yapıldığı bildirilmişti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI