anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Listede Türkiye’den bir il var

Dünyaca ünlü National Geographic dergisi, “2020 yılında gidilecek en iyi yerler” listesine Urfa’da bulunan Göbeklitepe’yi de ekledi.
 Tarih: 06-01-2020 09:40:45   Güncelleme: 06-01-2020 10:00:45
Listede Türkiye’den bir il var

HABER MERKEZİ

National Geographic dergisi, okuyucuları için “2020 yılında gidilecek en iyi yerler” listesi hazırladı.  Derginin Seyahat Genel Yayın Yönetmeni George Stone, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Her yıl hazırladığımız seyahat tavsiyeleri listemizin 2020 versiyonunu yayımladık. Listeyi hazırlarken dünyanın dört bir yanında görev yapan editörlerimizden, fotoğraflardan ve gezi tutkunlarının görüşlerinden yararlandık."

Urfa’da bulunan ve Neolitik Çağ’a ait olan Göbeklitepe, tarihin bilinen en eski ve en büyük tapınağıdır. Neolitik Çağ’dan günümüze kalan tarihi alanın yaşının 12.000 olduğu düşünülüyor. Pek çok kaynakta yerleşim yeri olarak kabul görse de, bilim insanları tarafından yapılan Göbeklitepe araştırmaları, bu noktanın avcı-toplayıcıların inanç sistemleri doğrultusunda oluşturdukları bir buluşma noktası, avlanma ve dönemin önemli bir ihtiyacı olan takas için inşa edilmiş bir nokta olduğunu gösteriyor.

İşte derginin bu yıl için okuyucularına önerdiği yerlerin tam listesi:

Bosna Hersek’in Mostar şehri
Çin’in Guizhou eyaleti
Kalahari Çölü
Çekya'nın Telc kenti
Urfa’da bulunan Göbeklitepe
Kanarya Adaları
Tazmanya
Galler
Mısır
Meksika

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI