anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Wikipedia tarihinde bir ilk

Dünyanın en büyük çevrim içi ansiklopedisi Wikipedia, 6 milyon İngilizce makaleye ulaştıklarını duyurdu.
 Tarih: 24-01-2020 12:07:02
Wikipedia tarihinde bir ilk

Türkiye’de uzun süre kapalı olan ve geçtiğimiz günlerde açılan dijital kütüphane Wikipedia, dünya çapındaki başarısını rakamlarla kanıtlıyor. 6 milyon İngilizce makale başarısını yakalayan Wikipedia, bu başarının ardında ‘’emek’’ olduğunu vurguluyor.

Wikipedia’nın kurucusu Ryan Merkley, söz konusu başarı hakkında, “İnsanların birlikte neler yapabileceğinin bir kanıtıdır” dedi.

Wikipedia’nın en önemli özelliği, bir makaleyi onlarca dilde okuyabilme şansınızın olması. Dünyada en çok kullanılan diller ile paralellik gösteren makale sayısı ise her dilde binlerce okuma yapmayı sağlıyor. 

2015 yılının son aylarında 5 milyon İngilizce makaleye ulaşmayı başaran internet ansiklopedisinin Almanca versiyonu yaklaşık 2.3 milyon makaleyi içinde barındırırken, Fransızca versiyonunda 2.1 milyon makale bulunuyor.

Wikipedia’nın internet sitesinde en popüler dil İngilizce, buna bağlı olarak yayınlanan rakamlara göre sitenin İngilizce versiyonu günde yaklaşık 255 milyon sayfa görüntülenmesi alıyor. Bu ise birçok haber sitesini ikiye hatta üçe katlıyor. 

Bunun yanında SimilarWeb’e göre Wikipedia dünya genelinde çok ziyaret edilen sekizinci web sitesi olarak konumlandırılıyor. 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI