anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Cannes’da bir ilk

Bu yıl 73’üncüsü yapılacak olan Cannes Film Festivali’ne ilk kez bir siyahi, jüri başkanı seçildi.
 Tarih: 14-01-2020 18:02:02
Cannes’da bir ilk

Jüri başkanlığı haberini almasına çok şaşırdığını ifade eden Spike Lee, "Bana göre Cannes Film Festivali, dünyanın en önemli film festivali olmanın yanı sıra film kariyerim üzerinde de büyük bir etkisi oldu. Cannes'ın dünya sinemasında kim olduğumun gidişatını değiştirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

2-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin jüri üyeleri ise nisan ortasında açıklanacak.

SPİKE LEE KİMDİR?

Spike Lee 1957 ABD’nin Georgia eyaletinde Atlanta’da doğru.

Amerikan sineması tarihindeki en etkili Afro-Amerikalı yönetmen olarak kabul edilen Lee, aynı zamanda Blanchard’ın “Jungle Fever”, “Malcolm X”, “25. Saat / 25th Hour” ve “Inside Man” adlı filmleri için besteler yaptı.

Bir göçmen mahallesinde çıkan siyah - beyaz çatışmasını ele alan “Doğruyu Seç/Do The Right Thing” ve Müslüman Kardeşler’in suikasta kurban giden lideri Malcolm X’in yaşam öyküsünü anlatan filmi başta olmak üzere siyasi içerikli yapımlarıyla dikkat çekti.

Tavır almaktan ve kışkırtmaktan çekinmeyen Spike Lee, kariyerini lanse eden “Doğruyu Seç”in hemen ardından “Mo’ Better Blues” adlı çok sevilen romantik filmini çevirdi.

Döneminin ünlü şarkıcıları Michael Jackson, Prince ve Public Enemy için müzik videoları yaptı.

2005 yılında New Orleans’ı yıkan Katrina Kasırgası sonrası kente gidip Amerikan yönetiminin aczini de sergileyen “When The Levees Broke” adlı belgeseli çekti. (Kaynak: Ajanslar)

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI