anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla toplandı.
 Tarih: 11-03-2020 17:25:18   Güncelleme: 11-03-2020 17:44:18
Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama



Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu, toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.
Toplantının ardından Sağlık Bakanı Koca, açıklama yapıyor:

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Koca, ''Bu vakayı açıklarken devletimiz hiçbir konuda tereddüt etmemiştir. Hastalığın yaygınlaşmasını önleyecek şey şeffaf, temiz bilgidir. Bizim doğruyu bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiyi yaygınlaştırma sorumluluğunuz olduğuna inaniyorum. Sorun küresel, mücadelemiz ulusal'' dedi.

Koca'nın  açıklamasındaki satır başlıkları ise şöyle:

''İnsan hayatı dışındaki konular ikinci plana konmuştur. Süreç içinde bu şekilde başka buluşmalar olması muhtemeldir. Bunsan sonraki bilgi paylaşımı dünden farklı olmayacaktır. 

Toplumun diğer bireylerine kıyasla kabul edersiiz ki size büyük sorumluluk düşüyor, bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırma sorumluluğunuz var. 

Yanlış ve kötü niyetli enformasyon bu tip salgınlarda en aktif bulaşıcı enformasyondur.

Sorun küresel, çözüm ulusaldır. Medyanın aktörü çok önemlidir. Geçen hafta ve daha önce olduğu gbi bugün toplantımızı yaptık. Kararların sürecin yönetimine katkısı iyi bilinmektedir. Sorunu siyasal içerikle ele almadık. Bilimsel bir yöntemle ele aldık. Bilimsel veriler doğrultusunda karar verdik. 

Ülkede pozitif vaka çıkmasından sonra üst düzeye çıkacaktır önlemler. Tanı ve izolasyon sürecini zaman kaybetmeden yaptık. Salgının Avrupa'daki durumundan dolayı risk ciddidir. 

İki gündemden biri bu oldu. Ne Avrupa ne geri kalan ülkelerle ilişkiler kesmek mümkün değildir. Turizm ve ticaret... Turizm ve ticaretten sorumlu bakanlarımız bugün toplantıda bizlerleydi. 

Maskede vatandaşlarımızın kolay erişimi olmadıkça, doygunluk olmadıkça ihracat izni vermeyeceğimizi söylemek istiyorum.

Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Sadece ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Bu yüksek bir ihtimaldir. Şimdi hayatımızı tedbirlerle düzene sokacağız ve ulusal mücadele vereceğiz. Koronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir.''

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamarından satır başları şöyle: 

''Ticaret Bakanlığı olarak, son dönemdeki arz talep dengesinde maskede fiyat artışı oldu ve ihracatta da artış oldu. Önceliğimiz halkın bunlara piyasa fiyatlarıyla ulaşması. Sağlık Bakanlığı ile ortak görüşümüz bu. 40 milyon dolarlık ihracat oldu bugüne değin.

Bu konuda ihracat ön izinlerini Sağlık Bakanlığı'nın emrine verdik. Öncelikle iç piyasada bir doyumun olmasını istiyoruz. Bu konuda 2 bin 193 firmayı denetim altına aldık.

Nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertlemeye karar verdik. Resmi olarak açıklayacağız.

Daha önce maske-eldiven fiyatlarına artış uygulanlara yaptırım uygulamıştık. Şimdi buna gıdayı da ekledik''

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI