anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ÖZEL HABER - Anketten çıkan sonuçlar

Türkiye’nin en önemli sorunu olarak % 35,4 ile ekonomi öne çıkarken, % 16,6 ile terör, % 10,5 ile eğitim ve % 9,9 ile dış tehditler takip etti.
 Tarih: 26-02-2020 14:31:20   Güncelleme: 26-02-2020 16:32:20
ÖZEL HABER - Anketten çıkan sonuçlar

 

Optimar Araştırma, Aralık ayının “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasının sonuçlarını duyurdu.

Araştırma, 25-31 Ocak 2020 tarihleri arasında, 26 ilde toplamda 2317 kişi ile gerçekleştirildi.

ManşetHaber’e konuşan Optimar Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, anketin sonuçlarını değerlendirdi.

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ

Katılımcılar Türkiye’nin en önemli sorunu olarak % 35,4 ile ekonomiyi işaret ederken, % 16,6 ile terör, % 10,5 ile eğitim ve % 9,9 ile dış tehditler takip etti.

Katılımcılar, Türkiye’nin en güvenilir kurumu olarak % 19,6 ile “Cumhurbaşkanlığı”nı görürken, TSK ve emniyet/jandarma ardından sıralandı.

Daşdemir, “Ancak bu oranın % 19,6 olduğu göz önünde bulundurulursa devlet kurumlarının geneline dair bir güvensizliğin hakim olduğu ileri sürülebilir. Devlet kurumlarının hiçbirine güvenmediğini belirten katılımcıların oranı % 31,4 olmuştur. Bu da yukarıda bahsedilen güvensizliği ispatlamaktadır” dedi.

YARIN BİR SEÇİM OLSA…

Cumhurbaşkanlığı’nı en güvenilir kurum olarak göstermelerine rağmen, olası bir erken cumhurbaşkanlığı seçimi durumunda oylarını Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyeceğini söyleyen kesimin oranı (% 46,1), vereceğini söyleyen kesimin oranına göre (% 39,7) daha yüksek.

YENİ PARTİLER

Katılımcıların % 67,8’i yeni bir partiye ihtiyaç olmadığını dile getirdi.

Yeni bir parti kurulmasını destekleyen katılımcıların % 8,2’si Ali Babacan’ın kurulacak partisine oy verebileceğini belirttir. %73,3 oranındaki katılımcı ise vermeyeceğini söyledi.

Muharrem İnce’nin parti kurması durumunda ona oy verip vermeyecekleri sorusuna katılımcıların % 19,7’si “evet”, % 64’ü ise “hayır” yanıtı verdi.

KÜRTLER VE TÜRKLER

Daşdemir, “Türkiye’nin, Türkler ile Kürtler'in yanısıra pek çok azınlığa da topraklarını açmış bir ülke olduğunu akılda tutarsak; bu araştırmaya katılan bireylerin bu önemli grupları temsil eder nitelikte olduğunu anlamaktayız” dedi ve ekledi:

“Katılımcıların % 81,6’sı kendisini Türk, % 16,1’i ise Kürt olarak tanımlarken, % 2,3’ü “Etnik kimlik açısından kendinizi nasıl tanımlarsınız?” sorusuna verdikleri cevapta kendisinin diğer milletlerden olduğunu belirtmiştir.”

EN ÇOK İZLENEN TV

Araştırmaya katılan bireyler en sık izledikleri TV kanalını ise Fox TV (% 30,5) olarak belirtti. Onu ATV (% 19,3), Kanal D (% 11,2) ve A Haber (% 9,3) izledi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI