anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Samsung fabrikasını kapattı

Samsung'un Güney Kore'deki bir fabrika, bir işçide koronavirüs tespit edilmesi üzerine kapatıldı.
 Tarih: 22-02-2020 17:47:21
Samsung fabrikasını kapattı

Salgın Çin’den diğer ülkelere de yayılırken, Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un fabrikasında bir işçide virüs tespit edilmesi üzerine Samsung, diğer işçilerin de karantinaya alındığını ve bulaşma riski nedeniyle bu işçilere gerekli testlerin yapıldığını duyurdu.


Reuters, ülkenin güney doğusundaki bu fabrikanın, daha çok iç pazara lüks segment için üretim yaptığını, toplam akıllı telefon üretiminde payının az olduğunu belirtti.


Bloomberg’e göre, Gumi’deki fabrikanın kapanması Samsung’un Galaxy Z Flip ve Galax Fold model telefonların üretimini etkileyebilir.


Fabrikanın bulunduğu Gumi kenti, ülkede virüs salgınından en fazla etkilenen yer alan Daegu’ya yakın bir noktada bulunuyor.


Güney Kore’de şimdiye kadar koronavirüsü tespit edilen kişi sayısı 433 olarak açıklanmıştı.


VİETNAM DA ETKİLENDİ


Samsung’un Hindistan ile birlikte en çok akıllı telefon ürettiği ülke olan Vietnam’dan da olumsuz haberler geldi.


Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Reuters’a yaptığı açıklamada, ülkede imalat sektörünün tedarik zincirlerinde salgın kaynaklı sorunlar yaşandığı ve Samsung’un telefon üretimlerinin bu durumdan etkilenebileceği belirtildi.


Ülkede üretimin Çin’den gelen ekipman ve malzemeye dayandığına dikkat çeken bakanlık, birçok parçası Çin’den gelen iki yeni Samsung telefon modelinin üretiminin salgından etkileneceğini açıkladı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI