anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Özel sporcular Mutlu Çarşamba’da

Türkiye'de Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde gerçekleştirilen sportif çalışmalarla engelli bireylerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleme amacıyla "Mutlu Çarşamba" etkinliği düzenleniyor.
 Tarih: 14-03-2020 11:47:37
Özel sporcular Mutlu Çarşamba’da

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, tüm Türkiye'de Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde down sendromlu, otizmli, mental, görme, işitme ve bedensel engelli bireylere yönelik gerçekleştirilen sportif çalışmalarla engelli bireylerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleme amacıyla "Mutlu Çarşamba" etkinliği düzenleniyor. 

"Mutlu Çarşamba" etkinliğinin İstanbul çalışmaları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Şubat'ta açılan Burhan Felek Atletizm Stadı ve Pisti'nde gerçekleştiriliyor. İstanbul'un 39 ilçesinden Burhan Felek Spor Kompleksi'ne gelen özel sporcular burada İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı eğitmenlerin tarafından ısınma hareketleri, koşu, denge gibi özel uygulamalara tabi tutuluyor.

Down sendromlu, otizmli, mental, görme, işitme ve bedensel engelli bireyler bu uygulamalar ile fiziksel, sosyal ve bilişsel alanlarında parametrelerini geliştirme imkânı sağlıyor. Bu özel sporcuların etkinlikleri görüntüledi. Özel sporcular güne ısınma hareketleri ile başlıyor. Daha sonra 400 metre koşan özel sporcular, salona geçerek denge antrenmanı yapıyorlar. Antrenmanın sonunda ise görme engelli Emre Kandemir özel sporcu arkadaşlarına keman çalıyor.

"ÖZEL SPORCULAR OLİMPİYATLARDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER"

İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde eğitmen Tahir Sülük, "Bakanlığımız bünyesinde başlattığımız Mutlu Çarşambalar programımız var. Biz bu programı sadece Çarşamba günleri yapmıyoruz. Haftanın 5 günü sabah 9'dan akşam 5'e kadar görme, bedensel, otizm, down sendromlu kardeşlerimize burada atletizm çalışmaları ve psikomotor uygulamaları yapıyoruz. Burada atletizm çalışmaları yapıyoruz. 60 tane öğrencim var. 55 tanesine psikomotor gelişimi uygulamaları yapıyorum. Yetenekli bulunan öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlıyorum. 4 tane milli sporcum var. 3 tanesi 60 metrede Avrupa Şampiyonu oldular. 2020 yılı Nisan ayında Antalya'da gerçekleştirilecek Down Sendromlu Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecekler" dedi.

"YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ANTREMAN YAPIYORUZ"

Özel sporculardan Rıdvan Yalçın, "Ben burada atletizm dersi alıyorum. Allah nasip ederse yarışa çıkacağız. Antalya'da kamp yapacağız. Anneme babama hamd olsun. Yağmur çamur demeden antrenörümüz Tahir Hoca ile birlikte antrenman yapıyoruz" dedi. Bir diğer özel sporcu Ecem Akyüz, "Ben liseden mezunum. Buraya spora geliyorum. Ayrıca folklore gidiyorum. Spor yapmaktan çok memnunum. Spor yapmak insana çok iyi geliyor" dedi.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI