anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Sesten şizofreni teşhisi

Klinik tedavi uzmanları tarafından yürütülen bir araştırma, yapay zekânın konuşmalardan yola çıkarak bireylerin akıl sağlığını tespit edebildiğini ortaya çıkardı.
 Tarih: 26-01-2020 22:15:00   Güncelleme: 26-01-2020 22:20:00
Sesten şizofreni teşhisi

Kaliforniya Üniversitesi ve USC Signal Analysis and Interpretation (SAIL) ortaklığında yürütülen bir araştırmaya göre yapay zekâ, insanların konuşmalarını analiz ederek bireylerin akıl sağlıklarını doğru bir şekilde analiz edebiliyor.

Araştırmacılar bipolar bozukluk ve şizofreni gibi ciddi hastalıkları olan bireylerin seslerini ve konuşmalarını analiz etti.

Araştırmada yer alan klinik tedavi uzmanları, Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen MyCoachConnect adlı interaktif uygulamayla hastaların ses verilerini toplayıp akıl sağlıklarındaki durumu tespit etmeyi hedefledi.

Araştırmanın başında yer alan isimlerden Dr. Shri Narayanan, “Yapay zekâ sayesinde, hastaların konuşmalarında ve seslerinde klinik veri sunabilecek yeni detaylar keşfetme şansı elde ettik” dedi.

Araştırmanın başında yer alan bir diğer isim olan Dr. Armen Arevian, şöyle dedi:

“Psikiyatrinin temeli her zaman insanları dinlemek üzerine kurulmuştur. Bu temel prensipten yola çıkarak modern yapay zekâ teknolojileri sayesinde bireylerin anlattıklarını dinleyip hastaların sağlık durumları hakkında daha detaylı bilgiler edinmeyi amaçlıyoruz. Böylece her hastanın ihtiyaç duyduğu farklı tedavi yöntemleri de daha iyi bir şekilde tespit edilebilecek.”

  Kaynak: Webtekno
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI