anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kıbrıs virüse kapılarını kapattı

KKTC Bakanlar Kurulu, yeni tip koronavirüs salgınına karşı olağanüstü toplantıda sınırları kapatma kararı aldı.
 Tarih: 14-03-2020 09:41:00
Kıbrıs virüse kapılarını kapattı

 

Toplantının ardından alınan tedbirleri açıklayan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "1 Nisan 2020 tarihine kadar, kara, deniz ve hava sınır kapılarından KKTC'ye sadece KKTC vatandaşları ve ülkemizde yasal izinli bulunan kişiler girebilecektir" dedi

AA'nın haberine göre; koronavirüs salgınının dünyada geldiği son durumun yarattığı tedirginlikle bu toplantının yapılmasını istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, panik yapmaya gerek olmadığını ancak tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Akıncı, bu salgının en hafif zararla atlatılması için tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bakanlar Kuruluna Anayasa'nın verdiği yetki çerçevesinde, 124'ncü madde uyarınca olağanüstü durum ilan edilmesi önerisi yaptım. Bakanlar Kurulumuz bu konuda biraz düşünme ihtiyacı hissediyor. Bu konuyu bugün Meclisteki partilerle de konuştuk. Partiler bu konuda uyum içinde. Olağanüstü durum deyince olağanüstü hal akla geliyor, 'demokratik özgürlüklere dokunma amacı mı var?' gibi algılar oluşur. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Öneri sadece ve sadece sağlık konusunda. Bu konuda tedirgin olduklarını görüyorum. Bu tedbirin, bu safhada gerekli olup olmadıkları konusunda tereddütleri var. Ben o kanaatte değilim."

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Bizim 14 gün süreyle içimize kapanmamız gerekiyor. Herkesin bu süreyi zaruri hizmetler tedarik edilmek kaydıyla evinde geçirmesi gerekiyor." dedi.

KKTC halkına kendi sağlıkları ve toplum sağlığı için hafta sonunu evinde geçirmesi için çağrıda bulunan Akıncı, önerdiği olağanüstü durum kararı alındığı takdirde, Sağlık Bakanı'nın yetkili olacağını söyledi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI