anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Vladimir Putin Washington’a minnettar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yılbaşında Rusya'da saldırı düzenlemeyi planlayan iki militanın 27 Aralık 2019'da ABD istihbaratının verdiği bilgi sayesinde yakalanması nedeniyle Washington'a minnettar olduklarını ifade etti.
 Tarih: 20-02-2020 13:09:26
Vladimir Putin Washington’a minnettar

 

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) yapılan toplantıya katılan Putin, 2019 sonunda St. Peterburg'da saldırı düzenlemeyi planlayan iki militanın yakalanması için ABD'nin Rusya'ya yardım ettiğini kaydetti.

İstihbarat işbirliği nedeniyle Washington'a teşekkür eden Putin, Rusya'nın da terörle mücadele konusunda ABD'ye yardım edeceğini vurguladı.

Putin, "27 Aralık'ta St. Petersburg'da, ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) zamanında alınan bilgi sayesinde yılbaşında kanlı saldırılar düzenlemeyi iki IŞİD militanı yakalandı. Elbette verdikleri destek ve terörle mücadeledeki profesyonel dayanışmaları nedeniyle ABD'li partnerlerimize minnettarız ve bu tutuma aynı şekilde karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Rusya ile yabancı istihbarat servisleri arasındaki işbirliğinin arttığını kaydeden Putin, yabancı partnerlerden gelen bilgi talebi sayısının 10 binden 26 bine yükseldiğini belirtti.

Bununla birlikte yabancı istihbarat servislerinin Rusya'daki faaliyetlerinin azalmadığına işaret eden Rus lider, FSB çalışanlarına hitaben şunları söyledi:

"Güvenilir ve verimli bir şekilde hareket etmelisiniz. Önceden olduğu gibi, her şeyden önce ülkemize rekabet avantajı kazandıran yeni silah sistemleri, teçhizatlar, gelecek vaat eden askeri ve endüstriyel teknolojiler ve inovatif buluşlar hakkındaki bilgilerin diğer istihbarat servislerinden korunmasına özel önem vermelisiniz."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI