Can Ataklı'ya ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE 1'de yayımlanan “Gün Başlıyor” programının sunucusu gazeteci Can Ataklı'ya “ayrımcılık” gerekçesiyle ceza verdi.
 Tarih: 27-02-2020 12:28:54
Can Ataklı'ya ceza

 

RTÜK'ten verilen bilgiye göre, ​yapılan son toplantıda izleme uzmanlarının raporları ele alındı.

Ataklı'nın bir televizyon kanalındaki bilgi yarışmasında ödül kazanan işitme engelli genç kızı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arayıp tebrik etmesini gündemine aldığı ifade edildi.

Ataklı'nın yayında sarf ettiği sözleri arasında "…zannediyorum Tayyip Erdoğan da türbanlı olması gerekçesiyle olduğunu düşünüyorum arayıp onu kutluyor... Niçin Cumhurbaşkanı kutlar? Tek şeyi var türbanlı olması herhalde…. Yani yarışma kazanmış itirazım yok ama çıkarılmasının tek sebebi var. Türbanlı olması. İnanın bakın başka hiçbir şeyi yok bunun. Çünkü başka konularda yapmıyorlar” ifadelerini kullanıldığı belirtildi.

İlgili uzman raporunda Ataklı'nın toplumu sınıflandıran ayrıştırıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle 6112 sayılı RTÜK yasasının 8. Maddesi'ne göre cezai işlem yapılması teklifi yer aldı.

Üst Kurul da yayın raporu hazırlayan uzmanın kanaatleri doğrultusunda karar aldı.

Buna göre, kanunun “yayın hizmeti ilkeleri” başlığında bulunan maddesinin “e” fıkrasında yer alan “ırk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez” hükmü gereği TELE 1'e idari para cezası yaptırımı uygulandı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI