anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Fakir cimri, zengin tatlı mı?

Son dönemin en çok konuşulan ve ödülleri toplayan Parazit filminin başrol oyuncularından Song Kang-ho, filmde anlatılan sınıf farkına dair “Zengin olduğunuzda cömert davranmak daha kolay ve iyi olmak gibi tercüme ediliyor” ifadelerini kullandı.
 Tarih: 04-02-2020 14:08:23
Fakir cimri, zengin tatlı mı?

Yoksul ve zengin iki farklı ailenin kesişen hikâyesiyle sınıf farkına değinen “Parazit” filminin başrol oyuncularından Song Kang-ho, bu konuda düşündüklerini Independent’a anlattı.

Filmde yoksul ailenin babası Kim Ki-taek rolünde olan Song, bir sahneyle bunu özetledi.

Filmin bir sahnesinde Kim ailesi zengin işverenlerinden bahsederken, anne Ki-taek “Zengin olmasına rağmen tatlı bir kadın” yorumunu yapıyor. Baba Kim ise “Tatlı, çünkü zengin” diye karşılık veriyor.

“Bu kelime oyunu gibi görünebilir ama kritik bir nokta” diyen Song, “Zengin olduğunuzda cömert davranmak daha kolay ve bu, iyi olmak gibi tercüme ediliyor. Daha az varlıklıysanız, cömert olmak isteseniz bile, bu oldukça zor” ifadelerini kullandı.

Filmde yoksul ailenin oturduğu küçük, karanlık bir bodrumla zengin ailenin oturduğu, mimari harika sayılabilecek geniş ve gözalıcı eve işaret eden Song, şöyle dedi:

“Bu inanılmaz bir sembolizm. Bodrum katı umudu temsil ettiği gibi aynı zamanda çaresizliği de gösteriyor. Yarınız yukarıda, yani sınıf atlama potansiyeli var ama aynı zamanda tam anlamıyla bodruma inme ihtimali de var. İşte film bu ironiyle uğraşıyor ve ben bunu çok güçlü buluyorum.”

ÖDÜLLERİ TOPLUYOR

Güney Koreli yönetmen ve senarist Bong Joon-ho'nun filmi Parazit, Cannes'da Altın Palmiye kazanan ilk Güney Kore yapımı oldu, altı dalda Oscar'a da aday gösterildi.

Film ayrıca Altın Küre En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü'nü kazandı. BAFTA ödüllerinde de En İyi Yabancı Dilde Film ve En İyi Özgün Senaryo dallarında ödüle layık görüldü.

Filmin yakaladığı başarı sonrası Amerikan HBO kanalı, devam niteliğinde bir dizi için kolları sıvadı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI