anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ülkelerden virüs tedbirleri

Şimdiye kadar dünya çapında 109 binden fazla kişide rastlanılan Corona Virüsü üzerine ülkeler tedbir almaya devam ediyor.
 Tarih: 09-03-2020 08:57:11
Ülkelerden virüs tedbirleri

 

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise corona virüs nedeniyle temizlik ürünü stoklarını koruyabilmek için limit getirdi. Birçok büyük market, her müşterinin alabileceği temizlik ürünleri için limit belirleyerek rafların boş kalmasının önüne geçmeyi amaçladı.

Çin'in Quanzhou kentinde korona virüsü enfekte olduğu düşünülen kişilerin kaldığı otel çöktü. Olayın ardından 70 kişinin kaldığı otelden 49 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Komşu Bulgaristan'da ise dört kişinin corona virüsüne yakalandığı öğrenildi. İran'da ise ölüm sayısı 194'e ve Irak'da 6'ya yükseldi.

ÜLKELER TEDİRGİN

Hastalığın kısa sürede yüksek vaka sayısına ulaşan ülkelerin başında gelen İran'da ise durum henüz kontrol altına alınmış değil. İtalya'da ise bir dizi önlem paketi devreye sokulurken, futbol maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. Aynı zamanda okullar ve üniversitelerde ise eğitime bir süre ara verildi.

Fransa'da yaşanan son gelişme ise ülkemizde üzüntüyle karşılanana haberler arasında yer aldı. Fransa'da yaşayan bir Türk vatandaşı geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. İşte dünya genelinde corona virüsünün son durumu ve ülkelerden gelen son dakika haberleri

RAKAMLAR

Korona virüsü dünya genelinde 109.711 vaka sayısı oluşurken, 60.694 kişi virüsü yenmeyi başardı. Dünya genelinde 3.802 kişi ise hayatını kaybetti.

İran'da son günlerde artan vaka sayısı dikkat çekerken, 6.566 ulaşan vaka sayısının ardından 194 kişi hayatını kaybetti. 2.134 kişi ise hastalığı atlattı.

Hastalığın ağır sonuçlar verdiği bir diğer ülke olan İtalya'da ise 7.375 kişide corona virüsü görülürken, 366 kişi hayatını kaybetti ve 622 kişi hastalıktan kurtuldu.

Komşu Bulgaristan'da 2 kişinin corona virüsüne yakalandığı öğrenildi.

KARANTİNALI OTEL ÇÖKTÜ

Çin’in Fujian eyaletine bağlı Quanzhou kentinde dün akşam saatlerinde çöken otelin enkazından 49 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Kurtarılanlar arasında 2 yaşındaki bir erkek çocuğun da bulunduğu öğrenildi.

Devlet medyası, koronavirüsü hastalarıyla yakın temasta bulunmuş kişilerin tecrit altında tutulduğunu ve 80 odalı Xinjia Express otelde 70 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Binanın çökme nedeninin henüz belirlenemediği, ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edilirken, görgü tanıkları bina çökmeden önce patlama sesi duyduklarını dile getirdi.

Can kaybına ilişkin ise resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Malezya, 1 Şubat'ta Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nden yola çıkan Westerdam kruvaziyerinde bir yolcuya Kovid-19 teşhisi konulmasının ardından Çin'den gelen bütün kruvaziyerlerin girişini geçici süreliğine yasaklamıştı. Malezya'da Kovid-19 vakaları son bir haftada 33'ten 93'e yükseldi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI