anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

O resimler için 3 soru

CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “MEB kadınlar üzerinden algı operasyonu yapıyor” dedi.
 Tarih: 24-01-2020 16:14:18
O resimler için 3 soru

Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, MEB’in rehber öğretmenlere dağıttığı, başı açık kadınları çocuklara şiddet ve istismar uygularken, başı kapalı kadınları ise şefkat gösterirken resmettiği kitaplar hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kitaplarda kullanılan resimlere ilişkin Kaya şöyle dedi:

“Kitaptaki resimler, farklı özelliklere sahip kesimleri karşı karşıya getirerek, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmektedir.  Bu tür algı operasyonları toplumsal barışımızı, huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozacak girişimlerdir. Bu hukuken suçtur, vicdanları yaralayan bir girişimdir. CHP olarak halkı bölen, cepheleştiren, ötekileştiren bu tür algı operasyonlarına asla izin vermeyeceğiz.”

CHP Ankara milletvekili Kaya, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

1.Bu tür algı çalışmasıyla Milli Eğitim Bakanlığımız neyi amaçlamaktadır?

2. Toplumsal barışımızı hedef alan kitaplar toplatılacak mıdır?

3. Kitapların hazırlatılması ve dağıtılasından sorumlu olan kişiler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

MEB, geçtiğimiz günlerde rehber öğretmenlere “Psikososyal Önleyici Destek Programı” için kitap hazırlatarak hizmet içi eğitimlerde kullanılmak üzere dağıtmıştı. Kitapta doğal afet, terör ve cinsel istismar gibi olaylar anlatılırken, başı açık kadınlar çocuklara şiddet ve istismar uygularken, başörtülü kadınlar ise şefkat gösterirken resmedilmişti.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI