anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Okullar 10 Şubat’a kadar tatil

Depremin etkilediği Elazı ve Malatya’da okulların girdiği tatil uzatıldı.
 Tarih: 29-01-2020 13:07:25
Okullar 10 Şubat’a kadar tatil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ Valiliği’nde bugün bir basın toplantısı düzenliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da ve Malatya'da huzuru bozan, kamu düzenini zorlayan hiçbir asayiş olayı yaşanmadığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Şu ana kadar bin 348 artçı deprem yaşandı. Elazığ'ın tamamında, Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat'ta açılacak. Yarıl yıl tatili devam eden Fırat Üniversitesi'nin de 17 Şubat'ta açılması uygun görüldü. 200 civarı okuldan 10'u hasarlı ve yıkılacak’.’

Soylu, ‘‘Kızılay'a gelen bağış miktarı 27,5 milyon lira, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) gelen bağış miktarı ise 72 milyon lira civarında. 100 milyon liraya yakın bir bağış miktarı toplandı” dedi.

Elazığ ve Malatya'da 23 bin çadır, 52 bin battaniye dağıtıldığını belirten Bakan Soylu, şunları ekledi:

“Gerekli taramalar yapılıyor, eksik ne varsa hepsi tamamlanacak. Jandarma ekipleri her gün her kötü iki kere ziyaret ediyor. Günlük 65 bin kumanya dağıtılıyor. Geçici barınma ve konaklama konusunda tespitlerimizi yaptık. Özellikle ağır hasarlı binalarda oturan vatandaşlarımız için 15-20 gün içerisinde gerekli işlemler yapılacak. Şu anda 2 binin üzerinde çadırımız boş.”

DEPREM BİLANÇOCU

Elazığ Sivrice’de, 24 Ocak 2020 günü 20.55’de meydana gelen 6,8’lik depremde 41 kişi hayatını kaybetti. AFAD ve arama kurtarma ekipleri tarafından 45 kişi kurtarıldı.

Deprem sonrası hastaneye başvuran bin 607 kişiden bin 523 kişi taburcu edildi. Tedavisi süren 84 kişiden 16’sı yoğun bakımda müşahede altında.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI