CHP’den Erdoğan’a öneri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, depremden etkilenen Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi önerisinde bulundu.
 Tarih: 01-02-2020 12:19:30   Güncelleme: 01-02-2020 12:33:30
CHP’den Erdoğan’a öneri

Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Ocak günü saat 20.55'te meydana gelen, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından dün Elazığ'da başlattığı temaslarını sürdürüyor.

Bu sabah bir otelde düzenlenen “Deprem Sunum Programı”na katılan Kılıçdaroğlu, değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri, “Ben şu soruyu soruyorum can kaybı ve mal kaybı var, peki hangi önlemi alıyoruz? Önlemi almak ayrı krizi yönetmek ayrıdır. Önlem almak şu, bina yapacaksınız depreme dayanıklı olacak. Kriz yönetimi ise deprem olduktan sonra yaraları hızla sarmaktır. Bugün bizim yaptığımız kriz yönetimidir, önlem değildir" dedi.

Konuşmasına deprem vergisine de değinen Kılıçdaroğlu, "Verginin nereye harcandığını bilmek herkesin hakkı" dedi.

Elazığ'ın “afet bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, kentin buna ihtiyacı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben buradan Sayın Erdoğan'a sadece Elazığlılar için değil, Elazığlılar’ın acısını paylaşan 82 milyon vatandaş adına sesleniyorum Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesine ilişkin bir teklif var, bu teklifi biz verdik. Sizler 'hayır bu teklifi siz vermeyin, AK Parti olarak biz vereceğiz' derseniz, buyurun verin, biz sizin teklifinizi destekleriz."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI