anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

YENİ DURUM - Türkler tahliye edilecek

Pekin Büyükelçisi Emin Önen: "Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleriyle birlikte Çin'den tahliye edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 Tarih: 29-01-2020 11:42:04   Güncelleme: 29-01-2020 12:00:04
YENİ DURUM - Türkler tahliye edilecek

Çin'deki koronavirüs salgını ve burada karantina altındaki Türk vatandaşları ile ilgili Pekin Büyükelçisi Emin Önen açıklamalarda bulundu.

Önen, “Karantinaya alınanların sayısı 44 bini geçmiş vaziyette. Şu aşamada Çin'in birçok eyaletinde büyükşehirlerde Vuhan şehrinde karantina şartları uygulanıyor. Otobüs ulaşımı durdurulmuş vaziyette. Şunu da ifade etmem lazım. Türkiye'de bazı sosyal medya hesaplarında çok abartılı yanlış bilgiler, halkı paniğe sevkedecek yanlış bilgiler de dolaşıyor” dedi.

Çin’deki tüm Türkiye vatandaşlarıyla irtibat halinde olduklarını belirten Büyükelçi, “Vuhan'da 32 vatandaşımız var. Biz de resmi girişimlerde bulunmuştuk. 32 vatandaşımızı çıkartmak için girişimlerimize başladık. Hiçbir vatandaşımızda virüsle alakalı bir durum tespit edilmedi" bilgilerini verdi.

Önen, “Biz Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Türkiye'den gelecek ambulans uçakla beraber, içinde uzman doktorların da bulunduğu uçakla beraber vatandaşlarımız Türkiye'ye gelecekler. Belli bir karantina şartlarının uygulanacağı şüphesiz. Sevindirici tarafı herhangi bir vatandaşımızda vaka tespit edilmiş değil” ifadelerini kullandı. Önen, şöyle devam etti:

“Hem onların sağlığı, hem ülkenin sağlığı açısından belli bir prosedür uygulanacak. Çin genelinde bize kayıtlı 6 bin vatandaşımız var, diğer başkonsolosluklarımızla irtibat halindeyiz. Tüm vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz, zaten ilan ettik numaralarımızı. Çin'e özgü sosyal medya hesaplarında chat grubu kurduk, oradan da yazıyorlar. Turizm, iş amaçlı gelen Türk vatandaşları da bize ulaşmış vaziyette. 32 vatandaşımız Wuhan'da bulunan vatandaşımız.”

 

 

  Kaynak: Haber Türk
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI