anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ANKET: Trump’ı ancak o devirebilir!

ABD'de yapılan bir anket, Demokrat Parti seçmenlerin başkanlık seçimlerinde Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın, Başkan Donald Trump'ı yenebileceğine olan inancının arttığını gösterdi.
 Tarih: 26-02-2020 21:51:44
ANKET: Trump’ı ancak o devirebilir!

 

Reuters ve Ipsos'un 17-25 Şubat tarihlerinde yaptığı anket, Demokrat seçmenlerin gözünde Trump'ı yenebilecek aday adayı olarak Sanders'ın öne çıktığını ortaya koydu.

Ankette, "Trump'ı kimin yenebileceği" sorusuna Demokrat seçmenlerin yüzde 26'sı Sanders yanıtını verirken, seçmenlerin yüzde 20'si milyarder iş adamı Michael Bloomberg'i yüzde 17'si ise Biden'ı işaret etti.

Sanders'ın ilk 3 ön seçimden yüksek oyla çıkmasının Demokratlar'ın Sanders'a bakışını değiştirdiği görüldü.

Reuters ve Ipsos'un geçen ayki anketinde seçmenlerin yüzde 27'si Biden'ın Trump'ı yenebileceğini belirtmiş, sadece yüzde 17'si Sanders'ı desteklemişti.

Analistler, Sanders'ın özellikle ırkçılık karşıtı söylemleri ve sağlık konusunda vaatleriyle desteğini arttırdığını kaydediyor.

2 EYALETTE KAZANDI

ABD'de 3 Şubat'ta Iowa'da yapılan tartışmalı ön seçimlerde Buttigieg, Sanders'ı kıl payı geçerek birinci olmuş, 11 Şubat'ta New Hampshire'da ve 22 Şubat'ta Nevada'da yapılan ön seçimleri ise Sanders kazanmıştı.

Diğer yandan Demokrat Partinin "favorisi" olarak yarışa katılan Joe Biden, hem Iowa'da hem de New Hampshire'da hayalkırıklığı yaşamıştı.

Iowa'daki yarışı yüzde 15,8 oy oranıyla 4’üncü sırada tamamlayan Biden, New Hampshire'da da oyların sadece yüzde 8,4'ünü alarak ancak 5’inci olabilmişti. Biden, Nevada'da yapılan ön seçimi ise 2’nci sırada tamamlamıştı.

ÖNEMLİ TARİH 3 MART

ABD'de bir sonraki ön seçim, cumartesi günü Güney Carolina eyaletinde düzenlenecek.

Demokratlar açısından California, Teksas, Minnesota, Colorado, Kuzey Carolina ve Virginia'nın da aralarında bulunduğu 14 eyaleti kapsayan ön seçimlerin yapılacağı 3 Mart ise kritik tarih olarak görülüyor.

3 Kasım 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerini kazanacak isim 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturacak.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI