anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ABD’de ‘kökeni bilinmeyen’ ilk vaka

ABD sağlık yetkilileri “kökeni bilinmeyen” ilk koronavirüs vakasını tespit etti.
 Tarih: 27-02-2020 09:25:24
ABD’de ‘kökeni bilinmeyen’ ilk vaka

 

California'da karantinaya alınan kişinin daha önce ABD dışına çıkmadığı ve koronavirüs taşıdığı tespit edilmiş biriyle temas kurmadığı öğrenildi.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) vatandaşlara oluşturduğu riskin çok düşük olduğunu söyledi ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'i “global sağlık krizi”ne verilecek karşılığı hazırlamakla görevlendirdi.

Beyaz Saray'da konuşan Trump, hükûmetinin krizle iyi mücadele ettiğini vurgulayarak, "Virüs yayılırsa hünerli sağlık yetkililerimiz hızlıca harekete geçmeye hazır ve istekli" dedi.

KONUŞMA SIRASINDA UYARI

Trump'ın konuşmasını yaptığı sıralarda Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, ABD'lileri "Daha çok koronavirüs vakası görmeye hazır olma" konusunda uyardı.

ABD'deki yeni tip Koronavirüs vakası 15'e çıktı.

ABD piyasaları virüsün yayılmasından endişe duyan yatırımcılar sebebiyle üst üste beşinci gün düşüş yaşadı.

Çevresi sağlık yetkilileri ile sarılıyken konuşan Trump, Güney Kore ve İtalya'ya yeni seyahat uyarıları uygulamaya "hazır olmadığını" söyledi.

Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı, bu iki ülkeye de seyahat uyarılarını arttırarak, vatandaşlarının Güney Kore ve İtalya'yı ziyaret etmeden önce "iki kez düşünmesi" gerektiğini aktardı.

TRUMP: KAÇINILMAZ DEĞİL

"Virüsün ABD vatandaşlarına çok risk oluşturmadığını" dile getiren Trump, Kovid-19'un ABD'de yayılmasının kaçınılmaz olmadığını da dile getirdi. ABD lideri, "Büyük ihtimalle yayılacak, yani yayılabilir. Çok ufak da olabilir, çok büyük ölçekli de olabilir. Ne olursa olsun hazırız" ifadelerini kullandı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI