anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Piyangodan uçak çıkacak

Meksika lideri başkanlık uçağını, hastane yapmak için elden çıkarıyor.
 Tarih: 08-02-2020 16:27:53   Güncelleme: 08-02-2020 16:29:53
Piyangodan uçak çıkacak

 

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, lüks başkanlık uçağını hastane yapmak için piyangoya koydu.

Obrador göreve gelince “Bu kadar fakirliğin olduğu bir ülkede o lüks uçağa binsem utancımdan kimsenin yüzüne bakamam” diyerek başkanlık uçağını satışa çıkarmıştı. Ancak uçağa alıcı çıkmadı. Obrador da ülkede hastane yapmak için bu kez uçağı çekilişe dahil etti.

Çekilişi kazanan kişilere uçak değil, 100 kişiye 1'er milyon Amerikan doları nakit para verilecek. Piyango biletlerinden 160 milyon dolar gelir bekleniyor. Bunun 100 milyon doları ikramiye olacak dağıtılacak.

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador, “Beyaz Fil” olarak adlandırılan lüks uçağın ülkelerindeki piyango idaresi tarafından yapılacak bir çekilişle kazanan kişiye verileceğini söyledi. Biletlerin 27 dolardan satılacağını dile getiren Lopez Obrador, 6 milyon biletin satılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Lopez Obrador, biletlerin satışından elde edilecek paranın yaklaşık 160 milyon dolar olmasının öngörüldüğünü, böylelikle başkanlık uçağının elden çıkarılacağını kaydetti. Kazanan talihliler 15 Eylül Meksika Bağımsızlık Günü’nde açıklanacak.

2018'den bu yana ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir hangarda bekletilen başkanlık uçağının bu süreçte satılamaması üzerine, Meksika'ya getirilmesi kararı alınmıştı. Uçağın bu süre zarfındaki bakım masrafları 1,6 milyon doları bulmuştu.

Lopez Obrador, başkanlık uçağının yeniden satışa çıkarılması ya da kiraya verilmesi olasılıklarının masada olduğunu açıklamıştı.

  Kaynak: euronews
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI