anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

HDP’ye yalanlama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li belediyelerin Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere yönelik gönderilen yardımların engellediği iddialarını yalanladı.
 Tarih: 27-01-2020 22:10:44
HDP’ye yalanlama

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, Elazığ Valiliği'nin HDP’li belediyelerin deprem yardımlarını geri çevirdiği iddiasını yalanlayarak, yardımların AFAD üzerinden koordine edildiğini aktardı.

HDP’li Diyarbakır'ın Ergani Belediyesine ait yardımların AFAD ile koordinasyon olmaksızın getirildiği için geri çevrildiğini söyleyen Bakan Soylu, Kars Belediyesi’nin yardımının ise kabul edildiğini söyledi.

HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise yardımları AFAD İl Müdürlüğü ile koordineli şekilde topladıklarını ve Elazığ’a teslim ettiklerini belirtti.

HDP’NİN AÇIKLAMASI

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nca, resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Valilik, köyleri arayarak hükümet bağlantılı olmayan yardımların alınmamasını emretmiştir" ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Partimizin, belediyelerimizin, il ve ilçe örgütlerimizin topladığı battaniye, çadır, kuru gıda gibi yardımların bulunduğu araçların yolu Emniyet güçlerince kesilmekte, kamyonlar geri gönderilmektedir."

HDP, yardım malzemelerinin, “İçişleri Bakanı'nın talimatıyla depremzedelere ulaştırılamadığını” ileri sürmüştü.

Açıklamada, "Bölgedeki yurttaşlar ise 2 gündür bölgede inceleme yapan heyetlerimize, yardım dağıtımının AKP il ve ilçe başkanlarının kontrolünde olduğunu, bu konuda tarafgir davranıldığını söylemektedir. Heyetlerimiz yardım ulaşmayan onlarca köy, binlerce insan olduğunu tespit etmiştir" ifadeleri de kullanılmıştı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Depremde enkaz altında kimse kalmazken, arama - kurtarma ekipleri bölgeden ayrıldı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI