Kılıçdaroğlu basın kartını sordu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Birgün'e, Evrensel'e, Cumhuriyet'e ilan vermeyeceksin. Onlar yayınlarını yapacaklar. Bu gazeteler zaman zaman bizi de eleştiriyorlar. Yeni Asya gazetesinde çalışanların basın kartları yenilenmedi, neden?” diye sordu.
 Tarih: 14-01-2020 16:01:23
Kılıçdaroğlu basın kartını sordu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Anayasa'da basın özgürlüğü maddesi olduğunu vurgulayan CHP lideri, şöyle devam etti:

“Gelişmiş demokrasilerde medya dördüncü güçtür, yani denetler. Gücü elinde bulunduran medya sahipleri kendi medyalarını oluşturmaya başladı biz buna havuz medyası diyoruz. Ama o gazeteleri kimse okumuyor, o televizyonları da kimse izlemiyor. Günün 24 saati aleyhimize yayın yapıyorlar.”

Kılıçdaroğlu, “Basın İlan Kurumu'na diyorlar ki şu gazetelere ilan vermeyeceksin. Birgün'e, Evrensel'e, Cumhuriyet'e ilan vermeyeceksin. Onlar yayınlarını yapacaklar. Bu gazeteler zaman zaman bizi de eleştiriyorlar. Yeni Asya gazetesinde çalışanların basın kartları yenilenmedi neden? Sarayda bir kişi var, ismini anmak istemiyorum. O, bu insanlara yasak getirmiş. Bizler görüşlerini beğenmesek bile, demokrasinin gereği olarak herkesin yazmasını saygıyla karşılayacağız.”

YÜZLERCE GAZETECİ HAPİSTE

Kılıçdaroğlu, yüzlerce gazetecinin hapiste olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“Osman Kavala 805 gündür hapiste. AİHM serbest bırakın dedi. Kararları uygulamıyorlar. Yüzlerce gazeteci hapiste. SÖZCÜ davası bunların en ilginç olanı. Oturdular hapis cezası verdiler. Emin Çölaşan’a, Necati Doğru’ya Metin Yılmaz’a… FETÖ’den hapis cezaları verdiler. Aklı başında olan herkes biliyor ki FETÖ ile mücadelenin bayraktarlığını SÖZCÜ gazetesi yaptı.”

HÜKÜMETİN DIŞ POLİTİKASI

Hükümete Libya üzerinden yüklenen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Hükümetin izlediği dış politikanın bize ne faydası oldu? Karnı doymayan, işsiz milyonlarca vatandaşımız var 40 milyar doları Suriyelilere harcadılar. Sonra da kahramanlık edebiyatı yapıyorlar. Libya meselesiyle ilgili bizim söylediklerimizi Putin söyledi. Bize karşı çıktı, Putin’in söylediği her şeyin altına imza attılar. Ne oldu şimdi? Dış politikayı sen mi biliyorsun, ben mi biliyorum?”

ERDOĞAN’A TRUMP ELEŞTİRİSİ

Kılıçdaroğlu, “Trump, malvarlığını araştırırım dedi, ipliğini pazara dökerim dedi. Sus pus oldu. Çıkıp ‘Ey Trump araştırmazsan namertsin’ demesi gerekirdi. Diyemedi. Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi. Yüreğinde Allah korkusu olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Demek ki verilemeyecek hesabın var” dedi.

 

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI