anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

5 gün süren şarj geliyor

Yeni geliştirilen bataryalar 5 günlük şarj süresi sunuyor.
 Tarih: 28-01-2020 16:58:12
5 gün süren şarj geliyor

Avustralya'da bulunan Monash Üniversitesi’ndeki Mahdokht Shaibani ve meslektaşları, lityum-iyon pillerden beş kat daha yüksek kapasiteli lityum-kükürt piller geliştirdi.

Akıllı telefon kullanıcılarının en çok dikkat ettiği şeylerin başında gelen batarya kapasitesi ve şarj ömrü, üreticilerin de en çok dikkat ettikleri konular arasına giriyor.

Yüzde 99'luk verimlilik oranına sahip yeni piller, akıllı telefonlara da 5 gün boyunca şarj süresi sunabiliyor.

YENİ BATARYA TEKNOLOJİSİ

Lityum-kükürt pillerinin içindeki elektrotlar, şarj ve deşarj döngüleri boyunca genleşip büzülerek kapasitelerini kaybediyor ve bir süre sonra parçalanarak kullanılamaz hale geliyor.

Yeni üretilen bataryanın genleşme olayı şu an kullandığımız lityum-iyon pillerden 8 kat daha az olduğu için kullanım ömrü uzuyor.

Bilim insanları, elektrotların lityum-kükürt pillerde parçalanmasını önlemek için, elektrotların arasında daha fazla boşluk bıraktı. Daha az miktarda polimer bağlayıcı malzeme kullanan Shaibani ve ekibi, kükürt parçacıkları arasında da daha aralıklı yapılar oluşturdu.

Araştırmacılar, bu lityum-kükürt pillerin elektrikli arabalar ve şebeke enerjisi depolama için pil maliyetini önemli ölçüde azaltacağını, çünkü kükürtün son derece ucuz olduğunu söylüyor.

Mahdokht Shaibani ve ekibi, yeni ürettikleri pillerin önümüzdeki yıllarda seri üretime geçmesi için çalışmalarına devam ediyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI