anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

10 kent karantina altında

Çin'de ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen yeni bir koronavirüs türü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükselirken, en az 830 kişinin virüse yakalandığı tespit edildi.
 Tarih: 24-01-2020 09:19:18   Güncelleme: 24-01-2020 09:23:18
10 kent karantina altında

Çinli yetkililer virüsün ortaya çıktığı Hubei bölgesel idaresine bağlı Vuhan kenti dahil toplam 10 şehirde giriş-çıkışları sınırlandırdı. Hayatını kaybedenlerin büyük kısmının Hubei'den olduğu ifade ediliyor.

2019-nCoV adı verilen koronavirüsün yayılmasını önlemek için Çin'deki Ay takvimi yeni yılı kutlamaları organizasyonlarında da değişikliğe gidildi. Başkent Pekin ve Şangay gibi büyük kentlerde planlanan halk gösterileri iptal edilmiş durumda.

Çin'de yeni yıl kutlamalarının yarın başlaması planlanıyordu. Yılın bu mevsimi, Çin'de milyonlarca kişinin aile ziyaretleri için şehir değiştirdiği bir dönem. Yetkililer, halka mümkün olduğunca seyahatleri sınırlandırmaları yönünde çağrı yapıyor.

Çin'de dün ortaya çıkan virüs salgınını değerlendirmek üzere toplanan Dünya Sağlık Örgütü heyeti, salgının Çin için acil durum teşkil ettiğini ifade etse de, Çin dışındaki vakaların sınırlı sayıda olması nedeniyle henüz uluslararası bir acil durum ilan edilmesine gerek olmadığını söyledi.

Virüse şu ana kadar Çin dışında 13 ülkede rastlandı. Ancak Dünya Sağlık Örgütü Tedros Adhanom, "Uluslarası acil durum noktasına gelinebilir" diyerek, ülkelerin koordinasyon içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Çin dışındaki durum ne?

Virüsün tespit edildiği ülkeler listesine Singapur ve Vietnam da eklendi. 2019-nCov virüsünü taşıyan kişilerin karantina altına alındığı diğer ülkeler ise ABD, Japonya, Tayvan, Güney Kore, Tayland.

İngiltere ve Kanada ise koronavirüs olduğundan şüphelenilen vakaları inceleme altına aldığını açıkladı. ABD’den yapılan açıklamada, ikinci virüs vakasının tespit edildiği belirtilmişti.

Türkiye dahil birçok ülke Çin'den gelen uçaklardaki yolcular için sağlık taramalarını artırmış durumda. Tayvan, Vuhan'dan gelen kişilerin ülkeye girişini yasakladı. ABD ise vatandaşlarına Çin'e ve özellikle de Vuhan'a yönelik seyahat uyarılarında bulundu.

(Kaynak: BBC) 

Etiketler Çin Virüs
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI