''Rus medyası saygısızlık etti''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı programda göçmenler, İdlip ve virüs hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 Tarih: 10-03-2020 13:21:32
''Rus medyası saygısızlık etti''

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Brüksel'deki görüşmesinde göçmenler dışında AB ilişkileri de konuşulduğunu ifade eden Çavuşoğlu şu açıklamaları yaptı:

''Anlaşma, 2016 yılında 3 milyar dolar, 2018 yılında da ikinci 3 milyar dolar ödenecekti Suriyeli göçmenler için. Ancak daha ilkinde sorun oldu.
Gerçekçi adımlar atılması gerektiğinin farkında olduklarını gördük. AB'nin verdiği sözleri tutmadığı ortada.

Dün akşam görüşe önemliydi. Öncelikle ilişkileri geliştirmek için de oldukça önemliydi. AB ile diyalog bakımından yeni bir faza geçtik, ancak önümüzdeki süreçte bu sürecin gerçekçi bir şekilde yürütülmesi için adımlar atılması lazım.

"Bize gelmesin yeter" anlayışı olmaz. Bize, "bizim sınırlarımıza gelmesin" hep dediler. İdlib'de bu kadar insan sınıra dayanmış. Ama onlar "biz bu parayı nereye göndereceğiz, nereden nasıl" diyorlar devamlı. '' 

''Biz para peşinde değiliz, ilkeli bir tutum sergiliyoruz'' diyen Çavuşoğlu, ''2016'nın şartları ile, göçmenlerin ihtiyaçları da değişiyor. Dolayısıyla yeni şartlar çerçevesinde ne yapmamız lazım şeklinde görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Biz yapıcı bir çalışmaya hazırız. Bir yol haritası belirlenecek, artık Türkiye'yi oyalama dönemi tamamen bitmiştir. Avrupa'nın sınırları Türkiye-Yunanistan sınırından başlamıyor. Avrupa'nın sınırları Türkiye'nin güney ve doğu sınırlarından başlıyor'' dedi.

BU NASIL İNSANLIK?

Yunan askerlerin göçmenlere sergilediği tavırlara tepki gösteren Çavuşoğlu şunları söyledi:

''Sığınmacıların üzerine kaynar sular atıyorlarmış. Bu nasıl insanlık? Nerede insan hakları örgütleri? Türkiye'de böyle bir şey olsa tüm dünya ayağa kalkmaz mıydı? Kalkardı. Biz Kızılay'ımızla orada insanlara yardım ediyoruz. Bu insanlar başka ülkelere gitmek istiyoruz diyorlar. Biz nasıl kapıları açtıysak diğer ülkeler de uluslararası hukuk içinde işlemleri yapmalıdır. İdlib'de bu ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmaları sürdürüyoruz. Rejim İdlib'de ateşkese rağmen ilerlemeye çalışırsa bugüne kadar askerimiz ne yaptıysa onu yaparız. S-400'ler Patriot almamıza engel değil''

MOSKOVA'DAKİ ZİRVE GÖRÜNTÜLERİ

Çavvuşoğlu, Rus medyasının yaptığı saygısızlık oluğunu söyleyerek ''Rus medyasının bunu magazin haline getirmesi doğru bir şey değil. En ufak bir görüş ayrılığında kara propaganda başlatıyorlar. Sonra ilişkiler iyileşince hepsini yiyip yutuyorlar'' ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS KABUSU

Sağlık Bakanlığı'nın virüs konusunda tüm tedbirleri aldğını ifade eden bakan, ''Sağlık Bakanlığımız ile yakın iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Genel anlamda Avrupa'da gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Bulgaristan'ın esasen bu konuda daha duyarlı olduğunu görüyoruz. Bilgilendirmeler, çalışmalar yapıyor. Bazı ülkeler duyarlı ancak bazılarının yapmadığını görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI