anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Taliban heyeti, Pakistan’da

Taliban’ın kurucularından Molla Abdul Gani Baradar’ın öncülüğündeki heyet, Katar’ın başkenti Doha’dan 3 günlük resmi ziyaret kapsamında Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldi.
 Tarih: 16-12-2020 20:39:00   Güncelleme: 16-12-2020 20:49:00
Taliban heyeti, Pakistan’da

 

Afganistan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmeleri Katar’ın başkenti Doha’da 12 Eylül’de başlamış ve 2 Aralık’ta taraflar arasında uzlaşma sağlanmıştı. Görüşmelerin ikinci aşaması ise 14 Aralık tarihinde 23 günlüğüne ara verilmişti. Taliban’ın kurucularından Molla Abdul Gani Baradar’ın öncülüğündeki heyet, Doha’dan 3 günlük resmi ziyaret kapsamında Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldi.
Heyet, ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Shah Mahmood Qureshi’nin başkanlığındaki heyet ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Qureshi, görüşmelerde Pakistan’ın Afganistan’da süregiden barış için askeri bir çözüm olmadığı görüşünü bir kez daha ortaya koyduğunu aktardı. Qureshi, "Müzakere edilmiş bir siyasi çözüm, barışçıl ve istikrarlı bir Afganistan için ilerlemenin tek yoludur. Görüşmede net olan şey, son 40 yıldaki olayların Afganistan, Pakistan ve tüm bölgeye çok fazla zarar vermesiydi. Bu hasarı telafi etmek için tarihi bir fırsat ve boşa harcanmaması gerekiyor" dedi.
Görüşmelerde ayrıca, Pakistan’da bulunan Afganistanlı mültecilerin durumu ve sınır ticareti ele alınacak. Taliban heyetini, Başbakan İmran Khan ile de görüşmesi bekleniyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI