anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

En çok saç ektiren 3 ülke

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin saç ekimiyle dünyada birinci sırada olduğunu söyledi.
 Tarih: 20-01-2020 14:37:48
En çok saç ektiren 3 ülke

Türkiye son yıllarda sağlık turizminde hızla büyüyerek dünyada ilk 5'te, saç ekimindeyse birinci sırada yer aldı. Her yıl özellikle Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden binlerce turisti ağırlayan Türkiye'ye geçen yıl, yaklaşık 500 bin turist saç ekimi için geldi ve ülke ekonomisine 1-1.5 milyar dolarlık getiri sağladı.

Sanılanın aksine, saç ekimi için gelenlerin yüzde 50'si Orta Doğu ülkeleri değil, Avrupa ülkelerinden gelen turistler oluşturdu.

Sağlık turizminde saç ekiminin yaklaşık yüzde 50'lik payı olduğunu ve Türkiye'nin saç ekiminde dünyada birinci sırada olduğunu belirten Çakmak konuya ilişkin, "Ortalama bir kişiden 2 bin-2 bin 500 euro civarında bir gelir elde ediyoruz. Dolayısıyla sadece saç ekiminden ülke ekonomimize 1-1.5 milyar dolarlık getirimiz var" ifadelerini kullandı.

Çakmak saç ekiminde Türkiye'nin tercih sebebi olmasıyla ilgiliyse, "Ekonomik anlamda insanların ödeyebileceği bir ücretle yapıyoruz. İnsanların kendi ülkelerinde veya başka destinasyonlarda bu, özellikle Avrupa'daki uygulamalarda 5 bin, 10 bin ve 15 bin euro gibi rakamlarla yapılıyor" dedi.

AVRUPA'DAN GELENLER YÜZDE 50

Çakmak saç ekimi için 250 bin civarından kişinin Avrupa ülkelerinden geldiğini belirterek, “Bunun da başını İtalya çekiyor. İlk sırada İtalya, sonra Almanya, sonra İngiltere geliyor" ifadelerini kullandı.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI