anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Hatice Oscar’a aday

92.Oscar Ödülleri’nde Makedonya yapımı film Bal Ülkesi iki dalda aday gösterildi.
 Tarih: 14-01-2020 17:17:03
Hatice Oscar’a aday

Kuzey Makedonya yapımı olmasına rağmen Türkçe dilde yayımlanan Bal Ülkesi, 92.Oscar Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film ve En İyi Belgesel dallarında aday gösterildi.

Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov’un yönetmenliğini üstlendiği film, Kuzey Makedonya’nın orta köylerinde yaşayan Hatice (Hatidže) Muratova’nın hayatını anlatıyor.

Avrupa’nın son kadın arı yetiştiricisi olan Hatice’nin dilinden eski bal toplama geleneklerini ve ekosistemin hikayesini aktarılıyor.

Makedonya’da yaşayan bir yörük olan Hatice, dağlarda doğal yollarla ürettiği ballının bir kısmını satmak ve annesiyle birlikte hayatlarının devamını sürdürmek için alıyor, gerisine dokunmuyor.

Göçebe bir ailenin Hatice’nin yanına taşınması ve bal üretiminde yapay şeyler kullanması üzerine Hatice’nin hikayesi başlıyor.

SUNDANCE'TAN 3 ÖDÜL

Çekimleri üç yıl süren film, 2019 Sundance Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü (Dünya Sineması-Belgesel), En İyi Görüntü Yönetimi, Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Ardından dünyada pek çok festivale katılıp ödül topladı.

HOLLYWOOD'UN DA İLGİSİNİ ÇEKTİ

Dünya çapında festivallerden tam not alan Bal Ülkesi, Hollywood’un ünlü ismi Sarah Jessica Parker’ın da ilgisini çekti.

Parker, Instagram sayfasında film için, “Bal Ülkesi, arıcı Hatidze Muratova'nın şaşırtıcı, görsel olarak nefes kesici, samimi ve destansı hikayesi. Asla unutmayacağım bir kadın” yorumunu yaptı.

Belgeselin ilgi çekmesi üzerine filmi gerçekleştiren ekip, Muratova'ya kaldığı köyün yakınında, elektriği ve suyu olan bir köyde nispeten konforlu bir ev aldı. (Kaynak: NTV)

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI