anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ABD elçiliğini füzeyle vurdular

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne dün en az 3 roket saldırısı düzenlendi.
 Tarih: 26-01-2020 21:32:34   Güncelleme: 27-01-2020 08:20:34
ABD elçiliğini füzeyle vurdular

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir kaynak, yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'de bulunan Bağdat Büyükelçiliği'ne atılan roketlerden birinin kafeteryaya, diğer ikisinin ise biraz uzağına isabet ettiğini bildirdi.

Reuters'a konuşan bir güvenlik yetkilisi, saldırılarda 3 kişinin yaralandığını söyledi.

BAŞBAKAN^DAN AÇIKLAMA
Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Yeşil Bölge’ye atılan bazı füzelerin Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağdat Büyükelçiliğine isabet ettiğini açıkladı.

Irak Başbakanlık basın ofisinin açıklamasında sözlerine yer verilen Abdulmehdi, "Yabancı misyon temsilciliğine yönelik düşmanca saldırı, ABD Büyükelçiliği binasının içerisine düşen füzelerle tekrarlandı. Yasadışı bu eylemi kınarken, güvenlik güçlerimize, saldırıyı yapanların yakalanıp adalete teslim edilmesi için talimat verdik" ifadelerini kullandı.

Bu tür saldırıların Irak'ı çekişme sahasına dönüştürebileceği uyarısında bulunan Abdulmehdi, ülkedeki yabancı misyon temsilciliklerini koruma görevine bağlı olduklarını bildirdi.

Bu açıklamadan birkaç saat önce Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı, Yeşil Bölge'ye 5 adet Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Açıklamada, füzelerin ABD Büyükelçiliğine isabet ettiği bilgisine ise yer verilmemişti.

GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Öte yandan bugün Bağdat başta olmak üzere birçok kentte devam eden hükümet karşıtı gösterilerde, polis protestoculara karşı gözyaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandı.

Protestoların devam ettiği meydanları boşaltmaya çalışan güvenlik güçleri ve protestocular arasında çıkan çatışmalarda Bağdat'ta en az 14 Nasıriye'de ise en az 17 kişi yaralandı.

Protestocular gerçek mermi kullanan güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi.

Irak'ta 1 Ekim 2019'dan bu yana yolsuzluk, altyapı yetersizliği, işsizlik ve ülkenin içişlerine yönelik dış müdahaleler gibi çeşitli gerekçelerle hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Başbakan Adil Abdulmehdi, protestolar üzerine 29 Kasım'da istifa etmişti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI