anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Faik Öztrak pandemi yönetimini eleştirdi

CHP'li Faik Öztrak, ''Salgın yönetimi saydam değil. Uzmanlar verilere ulaşamıyor. Bu nedenle salgınla alakalı sıhhatli bir modelleme yapılamıyor" dedi.
 Tarih: 04-09-2020 17:31:47   Güncelleme: 04-09-2020 17:46:47
Faik Öztrak pandemi yönetimini eleştirdi
 
CHP Basın Sözcüsü Öztrak, CHP genel merkezinde olağan basın toplantılarından birini düzenledi. Öztrak, pandemide olay rakamlarındaki yükselişe dikkat çekerek, "Dünyada istila evvela Çin’in Wuhan şehrinde başlamıştı. Şimdi uzmanlar Ankara’nın salgında yeni Wuhan bulunduğunu söylüyor. Açıklanan rakamlar TÜİK’in rakamlarına döndü. Yayımlanan sayılara kimse inanmıyor. Salgın yönetimi saydam değil. Uzmanlar verilere ulaşamıyor. Bu nedenle salgınla alakalı sıhhatli bir modelleme yapılamıyor. Doğru dürüst bir savaşım stratejisi oluşturulamıyor. Bilim Kurulu'nun bir görevi yoksa bu heyet niye kuruldu? Bu dönemde, hekimlerimizin, esenlik çalışanlarımızın fedakârlıkları her türlü takdirin üzerindedir. Ancak ön cephede savaşan esenlik ordumuzda, kayıplar ve yılgınlık giderek artıyor. Hastanelerimizde hemşire ve hasta bakıcı sayılarında, ciddi bir aleni var" diye konuştu.
 
Şehir hastaneleri kurulurken kapatılan hastanelerin tekrar açılmasının dile getirldiğini anımsatan Faik Öztrak, "İlaç ve tıbbi araç-gereç dağıtımında ciddi sıkıntılar var. Tıbbi malzemelerde fazlaca ciddi fiyat artışları var. Korona testlerinde standart bir fiyat yok. Başta üniversite hastanelerimiz olmak suretiyle hastanelerimiz borç batağında. SGK, hususi hastanelere ödeme yapamıyor. Bu nedenle, hususi hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin kullanılamadığını duyuyoruz. Tıp teknolojisi üreticilerinin devletten on altı milyar lira kadar alacağı var. Tüm bu problemler sahipsiz kalmış durumda" ifadelerini kullandı.
 
'TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA FABRİKA AYARLARINA DÖNMEK ZORUNDADIR'
 
Öztrak, Doğu Akdeniz’de yaşanmış olan problemler ile alakalı da görüş belirterek, "Doğu Akdeniz’de gemilerimiz, askerlerimiz canla başla milli haklarımızı korumaya çalışıyor. Peki, soruyoruz askerimizin omuzundaki yükü hafifletmek için hangi diplomatik yada siyasal girişimlerde bulundular? Tam aksine Mehmetçiğimizin sırtından iç politikada siyasal rant devşirmeye çabalıyorlar. Dilimizde tüy bitti; Mısır'la oturun, anlaşın, bölge ülkeleriyle uzlaşın, Doğu Akdeniz’den çıkan organik gazı Türkiye üstünden geçirecek adımları atın' dedik. 'Suriye’nin kara bütünlüğünü muhafaza etmenin, Suriye’de sulhu sağlamanın tek yolu, Ankara ve Şam'dan geçer' dedik. Dinlemediler. Türkiye dış politikada fbrika ayarlarına geri dönmek zorundadır. Nedir o ayarlar? 'Yurtta barış, cihanda barış'. Önce içeride, sonrasında da dışarıda barış ve sükûnu sağlamak. Türkiye’miz normal olarak kuvvetli kaslara şu demek oluyor ki kuvvetli bir orduya haiz olmak zorundadır; fakat bu tek başına yetmez" dedi.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI