anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kaya: Maçlar derhal ertelenmelidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, profesyonel liglerin oynanmasında ısrar edilmesine tepki göstererek maçların iptal edilmesi için çağrıda bulundu.
 Tarih: 13-03-2020 21:56:43
Kaya: Maçlar derhal ertelenmelidir

 

Yıldırım Kaya yazılı olarak yaptığı çağrıda sözlerine ‘‘İnsanlığı tehdit eden yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, başta UEFA organizasyonları olmak üzere Avrupa ve dünyanın çoğu ülkesinde futbol maçları süresiz askıya alındı; ya da ileri tarihlere ertelendi. Dünyanın bir numaralı basketbol ligi NBA ise faaliyetlerini durdurdu’’ diyerek başladı.

Kaya’nın yazılı çağrısı şu şekilde devam ediyor:

‘‘Spor dünyası koronavirüse karşı tüm ciddiyetiyle önlem alırken, AKP Genel Başkanı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu, anlaşılmaz bir şekilde profesyonel ligleri oynatmakta ısrar etmektedir. Alınan tek önlem ise nisan sonuna kadar maçların seyircisiz oynanma kararıdır.

Oynanacak maçlarda futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler, hakemler, müsabakayı takip eden gazeteciler ve stat çalışanları koronavirüs salgını karşısında risk altında kalacaktır.

Diğer yandan hafta sonu oynanacak maçları; lokal, kahvehane, kafeterya gibi ortak alanlarda binlerce kişi tarafından yan yana izlenecektir. Bu durun bütün toplumu tehdit eden bir boyuta ulaşacaktır.

Aksi halde tüm toplum koronavirüs tehdidine karşı açık hale gelecektir. Hiç kimse, kurum, kuruluş ve organizasyonun İnsan sağlığını hiçe sayan, telafisi imkansız sonuçlar doğuracak kararlar alma hakkı yoktur. 

AKP Genel Başkanı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu, konuyu ivedilikle yeniden görüşerek maçları derhal erteleme kararı almalıdır.’’

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI