Soylu: Kızılay beslenme grubu

İçişleri Bakanı Soylu, Kızılay'a haksızlıklar yapıldığını ifade ederek, "Kızılay bizim beslenme grubumuzdur. Kızılay'a bir haksızlık yapılmasın. Kızılay bizim çadır temin ettiğimiz bir kurum değildir" dedi.
 Tarih: 08-02-2020 14:04:27   Güncelleme: 08-02-2020 14:14:27
Soylu: Kızılay beslenme grubu

 

Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Elazığ Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında ilk sözü alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından şu ana kadar 96 milyon lira AFAD'a, 47 milyon lira da Kızılay'a yardım yapıldığını söyledi.

Bakan Soylu, Türk Kızılay'ına yönelik yapılan eleştirilere de yanıt vererek, şunları söyledi:

“Kızılay bizim beslenme grubumuzdur. Kızılay'a bir haksızlık yapılmasın. Kızılay bizim çadır temin ettiğimiz bir kurum değildir. Çadırı direkt AFAD olarak biz veririz. Kızılay bizim çalışma grupları içerisinde beslenme grubumuzun yöneticisidir. Hem koordinasyonu yapar, hem kendisi yemek çıkarır, beslenme ihtiyaçlarını karşılar. Şu anda toplam 147 noktada 62 bin sıcak yemek dağıtılmaktadır."

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, 17 bin 400 konutun yapımı için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bakan Kurum, "Elazığ tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz" dedi.

50 BİN FAİZSİZ KREDİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise Elazığ ve Malatya'daki esnafın pazartesi gününden itibaren 50 bin lira faizsiz krediye başvurabileceklerini söyledi. Bakan Pekcan, ayrıntıları şöyle dile getirdi:

"Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üzerinden kredi borcu olan esnafımıza, Malatya ve Elazığ'da bu depremden hasar görmüş olan esnafımızın kredi borçlarını 1 yıl süreyle hem ana parasını, hem faizini TESKOMB ödeyecek. Yani ötelemek değil, 1 yıllık kredi ana borcunu ve faizini üstleniyoruz.”

Pekcan, “Bunun dışında ikinci bir çalışma daha yaptık. Bütün esnafımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye. Bunda da esnafımız eğer talep ederlerse 50 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanabilecekler ve bunu ister TESKOMB üzerinden, ister Halk Bank üzerinden alabilecekler. Pazartesi’den itibaren başvuru yapıp kredilerini kullanabilirler.”

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI