anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Bilim Kurulu üyesi Profesör Alpay Azap’tan dikkat çeken açıklamalar

Profesör Azap virüsün öldürücü etkisinin azaldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek tehlikenin hala geçmediğinin altını çizdi.
 Tarih: 02-06-2020 15:51:54   Güncelleme: 02-06-2020 16:11:54
Bilim Kurulu üyesi Profesör Alpay Azap’tan dikkat çeken açıklamalar

 


1 Haziran'dan itibaren atılan normalleşme adımlarının sürü bağışıklığı sistemi denemesi olmadığını belirten Prof. Dr. Azap, belirtilen sistemin sadece İngiltere'de denendiği ve bu sistemden bir hafta içerisinde vazgeçildiğini vurguladı. 


Kitle bağışıklığı denenmesinin mümkün olamayacağına dikkat çeken Azap, bu denemede çok fazla insanın hasta olacağını ve sağlık sistemlerinin bunu kaldırmasının mümkün olmadığına değindi. 

 

TEHLİKE HALA GEÇMEDİ

 

"Bir yandan da gevşetme tedbirlerini uygulamaya başlamak lazım çünkü salgında belli bir aşamaya gelindi. Belli bir şekilde kontrol altına alındı. Yavaş yavaş bu tedbirleri de uygulamak lazım. Bizim hep anlatmaya çalıştığımız, bulunulan her ortamda bireysel önlemlere uyulmazsa, o zaman bu gevşetme politikaları çok yavaş ilerler. Biz de bu politikaları iki ileri bir geri ya da iki geri bir ileri şeklinde yapmak zorunda kalırız. Yani gevşetme politikalarının hayata geçmesini ben çok yanlış bulmuyorum ama sonuçlarını çok yakından izleyeceğiz. Mesela, hareketlilik ne kadar artacak? Tedbirlere ne kadar uyuluyor? Nerede sorunlar var? Yeni vaka sayılarında artış olacak mı? Bu gelişmeleri il il ya da ilçe ilçe takip edip sorun olan bölgelerde tekrar sıkılama tedbirleri almamız gerekebilir."

 

MASKE KULLANIMINDAKİ HATA BURNU DIŞARIDA BIRAKMAK


Bilim Kurulu Üyesi Azap, maske kullanımındaki yanlışlara da değindi. "Maske ağzı ve burnu kapatmak zorundadır. Hatta daha çok burnu da kapatmak zorundadır. Yeni yapılan araştırmalar da burunda ağızdan daha fazla virüs olduğunu gösteriyor." Maske kullanımının kendimizi korumaktan çok virüs taşıyıcısının etrafa virüs saçmasını engellemek olduğunu belirten Azap bunun için burnumuzu çok iyi kapatmamız gerektiğini vurguladı. Maske kullanımındaki en büyük hatanın burnu açıkta bırakmak olduğunun altını çizdi. 

 


VİRÜS HALA ÖLDÜRÜYOR

 

Virüsün öldürücü etkisinin azaldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Azap, "Virüste bir takım değişiklikler oluyor, bu virüs çok şekil değişen bir virüs. Bazı mutasyonların bu virüsün bulaşma yeteneğini azaltabileceğini ya da arttırabileceğine dair bir takım hipotezler ortaya atılıyor ama bunlar sadece hipotetik şeyler. Şu ana kadar gözlemlediğimiz, virüsün geçirdiği değişim ve gelişimlere rağmen ne bulaşma yeteneğinde ne de yaptığı hastalığın oluşturduğu derecesinde bir değişiklik yok. Dolayısıyla bu virüs daha az önemli hala geldi demek isterdik ama diyemiyoruz malesef." yorumunda bulundu. 

 

Videonun tamamına linkten ulaşılabilir: https://www.youtube.com/watch?v=MbUPyeVTBjw

Kaynak: YouTube - Virüs hala öldürücü | Bidebunuizle

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI