anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Bezos’tan 10 milyar dolar hibe

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin kişisi olan Jeff Bezos iklim krizi ile mücadele için kendi servetinden 10 milyar dolarlık fon oluşturacağını açıkladı.
 Tarih: 18-02-2020 09:43:43
Bezos’tan 10 milyar dolar hibe

 

Pazartesi günü Instagram hesabından yaptığı açıklamada Bezos, yaz aylarından itibaren konuyla ilgili çalışan bilim insanlarına, aktivistlere ve sivil toplum kuruluşlarına bu fondan hibe verilmeye başlanacağını duyurdu.

“Bezos Dünya Fonu” olarak adlandırılan bu fona ilişkin Bezos sosyal medya açıklamasında şunları yazdı:

"İklim değişikliği ile mücadele için hem hali hazırda bilinen yöntemleri güçlendirmek, hem de bu alanda yeni yöntemler geliştirilmesine yardımcı olmak adına bu konuda bir şeyler yapmaya çalışanların yanında durmak istiyorum."

Bezos'un şirketleri arasında amiral gemisi olan Amazon yüksek karbon emisyonuna neden olduğu gerekçesi ile eleştiriliyor.

Son olarak Seattle şehrindeki yüzlerce Amazon çalışanı şirketi bu konuda sorumlu davranmamak ve gerekli önlemleri almamak nedeniyle açıkça eleştirmiş ve protesto etmişti.

YENİLENEBİLİR ENERJİ

Geçtiğimiz yıl şirket yetkilileri 2030 yılı itibarı ile Amazon'un kullandığı tüm enerjinin tamamen güneş panelleri ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından gelmesi yönünde çalışma başlattıklarını açıklamıştı.

Amazon'un kendine ait bir sevkiyat filosu bulunuyor. Bu filoda onlarca kargo uçağı, binlerce tır ve küçük-orta boy kargo aracı var. Her yıl milyarlarca ürünü dünyanın pek çok yerine ulaştıran Amazon bu araçların neredeyse tamamında fosil yakıtlar kullanıyor.

SERVETİ 100 MİLYAR DOLAR

Amazon'u 25 yıl önce kuran ve 2019'da 100 milyar şahsi servete ulaşan Bezos bu tür yardım fonları gibi girişimlere 2018 yılında başladı.

İlk oluşturduğu 2 milyar dolarlık fon düşük gelirli mahallelerde okul öncesi kreşler açılması ve evsiz kalan ailelere destek verilmesi içindi.

Amazon ise bugün Apple ile birlikte dünyada 1 trilyon piyasa değerine sahip olan iki şirketten biri.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI