anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kanal İstanbul için ‘cinsel’ iddia

Prof. Dr. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşurken "Erkekliği öldürür" dedi.
 Tarih: 11-01-2020 11:25:30
Kanal İstanbul için ‘cinsel’ iddia

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dün "Kanal İstanbul Çalıştayı” düzenledi.

Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından ise oturumlar düzenlendi.

Oturumda konuşan Prof. Dr. Cemal Saydam, yapılması halinde, Kanal İstanbul’un etkileriyle Marmara denizinde biriken Sülfür Dioksit’in çürük yumurta kokusu ortaya çıkaracağını söyledi. 

Prof. Dr. Saydam, Sülfür Dioksit'in etkilerine değinen Saydam, "Erkekliği öldürür" dedi.

İMAMOĞLU: TOPLUM İKNA EDİLMELİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

“İstanbul’a tek bir kazma bile vuracak olanın anlatma mecburiyeti vardır. Toplumu ikna etmek zorunlulukları vardır. Kanal İstanbul tamamen yanlış ameliyat. Hayati sistemlerin zarar göreceği bir ameliyat. İstanbul’un bazı bölgeleri sakat kalacak, bazı bölgeleri felç olacak. Bunu yapmayı kafalarına takmış olanlar buna neden mecbur olduğunu anlatmak zorundalar.”

AKŞENER: ECDAT ECDAT DİYENLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Kanal İstanbul’un 9 senedir üzerinde durulmuyordu, bugün niçin birdenbire önümüze getirildi anlamak mümkün değil” dedi ve şunları ekledi:

“Herhangi bir bilim insanıyla tartışılmış mı? Hayır. 9 yıl boyunca uyutulmuş da niye bugün ortaya konmuş? Hayır. Türkiye’ye büyük kazançlar sağlayacak mı? Hayır. İstanbulluyu ferahlatacak mı? Hayır. ‘Ecdat ecdat’ diyenler açısından Fatih Sultan Mehmet’in emaneti açısından bırakılan vasiyete uygun mu? Hayır. Bunlar niye oluyor biliyor musunuz? 31 Mart’ta Ekrem Başkan’ı seçtiğiniz için.”

KILIÇDAROĞLU: SORUNLAR DOĞURUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye açısından büyük sorunlar doğuracak bir olayı tartışıyoruz. Bir kişinin dayatması üzerine tartışıyoruz” dedi.

Çöplerden geçinen insanlar olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“17 yıldır tek başına bir ülkeyi yöneten iktidardan bahsediyoruz. İstedikleri gibi yönetenler istedikleri gibi bütçe yapanlar… Bu tabloyu Türkiye’yi oturup düşünmesi lazım. Bu tabloyu Türkiye’nin önüne koyan siyasi iktidarı Türkiye’nin oturup düşünmesi lazım. ‘Kanal İstanbul’a karşı çıkıyorsanız bizi ikna edeceksiniz’ diyor Erdoğan. Bildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız beyefendiyi davet etti. Ama gelmedi. Değerli arkadaşlarım Libya olayı konusunda ‘neden asker gönderiyoruz?’ dedik. BM barış gücü askeri göndersin.”

MUHTEMEL TEHLİKELER

Bazı biliminsanları ve sivil toplum kuruluşları, Kanal İstanbul’un çevreyi ve iklimi olumsuz yönde etkileyeceğini ve hayatı zorlaştıracağını dile getiriyor.

İhale sürecine geçilmesiyle yeniden gündeme gelen projenin, İstanbul’un ormanlık alanlarını, tarım arazilerini, yeraltı ve yerüstü su havzalarını, havasını ve doğal yerleşim alanlarını “ulaştırma” projesi adı altında imara açarak yok edeceği iddia ediliyor.

 Politeknik‘in haberine göre Kanal İstanbul projesi İstanbul’da bir çok tahribata neden olacak. Haberde şu ana başlıklar yer alıyor:

SU VARLIKLARI ZARAR GÖRECEK

SAZLIDERE YOK OLACAK!

DURUSU (TERKOS) TEHDİT ALTINDA

TARIM ALANLARI YOK OLACAK

HAVA KİRLENECEK

DEPREM VE TETİKLENMİŞ HEYELAN RİSKLERİ ARTACAK!

İKLİME ETKİSİ OLACAK!

MARMARA-KARADENİZ SU DENGİSİ BOZULACAK

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI