anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

YENİ GELİŞME - Putin İstanbul’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın İstanbul’da açılışı yapılacak olan Türk Akım doğal gaz boru hattı için İstanbul’a geldi.
 Tarih: 07-01-2020 21:55:01   Güncelleme: 07-01-2020 22:01:01
YENİ GELİŞME - Putin İstanbul’da

Putin’i taşıyan uçak, saat 21.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na indi. Rusya Devlet Başkanı, yoğun güvenlik önlemleriyle havalimanından ayrıldı.

Putin, Türkiye’den önce Suriye'nin başkenti Şam'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, çeşitli haber ajanslarına yaptığı açıklamada Putin'in, Suriye devletinin yeniden inşası ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması yolunda çok büyük mesafe katedildiğini vurguladığını söyledi.  

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin arasında yapılacak toplantıda, Rus-Türk iş birliğinin daha da geliştirilmesi, Suriye ve Libya’daki durum dahil uluslararası güncel sorunların müzakere edilmesi planlanıyor" ifadesi kullanıldı. 

KALIN: KENDİ TASARRUFU

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bugün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin yaptığı toplantının ardından, soruları yanıtladı.

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'de Beşşar Esad ile görüştü. Bu görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in görüşmesi nasıl olacak?" sorusunu Kalın, şöyle yanıtladı:


"Cumhurbaşkanımızın, Sayın Putin ile görüşmesi yarın Türk Akımı programından önce olacak. Orada hem başbaşa hem de heyetler arası bir görüşmeleri olacak. Sayın Putin'in Suriye ziyareti kendi tasarrufudur. Biz, ona bir şey diyemeyiz ama kendisinin gözlemleri, bu konuda bazı değerlendirmeleri varsa bunları da Sayın Cumhurbaşkanımızla yarın paylaşacaktır."

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile yapacağı görüşmelerde Suriye ve İdlib’in ve Astana sürecinin gündemde olacağını dile getirdi. (Kaynak: Ajanslar)

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI