anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

KAVALA - Dünya ne dedi?

Kavala'nın Gezi Davası'ndan beraat etmesinden saatler sonra yeniden gözaltına alınması dünya basını ve siyasiler arasında geniş yankı buldu.
 Tarih: 19-02-2020 11:57:15
KAVALA - Dünya ne dedi?

 

Dün sonuçlanan Gezi Davası’nda tüm sanıkların beraat etmesi ve ardından tutuklu sanık Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı bir başka dosyadan gözaltı kararı verilmesi dünya çapından siyasetçilerin ve uzmanların gündemindeydi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı "Osman Kavala'nın tahliye kararının hemen ardından gözaltına alınması bizi dehşete düşürdü. Türkiye'nin taahhüt ettiği hukukun üstünlüğüne dair tüm kurallara uyması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

BİLDT: BÖYLE DEVAM EDEMEZ

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Eş Başkanı Carl Bildt, "Türkiye'de vaziyet uzun süre böyle devam edemez!" dedi.

ABD'deki John Hopkins Üniversitesi'nden Türkiye uzmanı akademisyen Lisel Hintz, Kavala'nın gözaltına alınmasının ardından, "Bundan o kadar korkuyordum ki düşünmek bile istememiştim. Ama Türkiye buna bile izin vermiyor" dedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye Direktörü Emma Sinclair-Webb, "Türkiye'de adalet sistemi absürt ve zalim bir tiyatroya döndü" ifadelerini kullandı.

KATİ PİRİ’DEN TEPKİ

Avrupa Parlamentosu Eski Türkiye Raportörü Kati Piri, "Bu delice zalim adımı anlatmaya kelimeler yetmez" ve "Çılgınlık" ifadelerini kullandı.

Piri beraat kararı için "Uzun zamandır Türkiye'den gelen en iyi haber" demişti.

GAZETELER NE YAZDI?

New York Times: "Türk aktivist için özgürlük iması. Sonra tekrar hapishane.

The Guardian: "Türkiye, Gezi Parkı aktivistini beraat ettikten saatler sonra yeniden gözaltı. İnsan hakları grupları Osman Kavala'nın gözaltına alınmasını ‘alaycı ve zalimce’ olarak nitelendirdi."

Washington Post: "Türk aktivist iki yıl hapiste kaldıktan sonra beraat etti. Ancak savcılık onu tekrar gözaltına aldı."

CNN: "Gezi Parkı beraatinden saatler sonra savcılar aktivist Osman Kavala'nın tutuklanmasını istiyor."

Le Monde: " Gözaltı, bu toplumsal figürün salı günü sabah saatlerinde 2013'teki hükümet karşı gösterilerle bağlantılı başka bir davada beraat etmesinden sonra geldi."

Die Welt: "Federal Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala'nın yeniden gözaltına alınmasını kınadı."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI