anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Katliamdan sonra hamburger

Fransa’nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015 tarihinde yapılan saldırıların yaşayan tek zanlısı Salah Abdesselam'ın, olaydan sonra McDonalds'ta yemek yediği ortaya çıktı.
 Tarih: 11-01-2020 16:49:41
Katliamdan sonra hamburger

Saldırgan, saldırı sırasında yaşadıklarını Bruges Cezaevi'ndeki hücre arkadaşlarına anlattı.

Zanlının, Belçika Yahudi Müzesi saldırganı Mehdi Nemmouche ve Paris saldırısına yardımcı olmakla suçlanan Mohammed Bakkali ile yaptığı konuşmayı, Belçika yargısı kaydetti.,

Le Parisien gazetesinin haberine göre, Abdesselam, hücre arkadaşlarına, 7'si saldırgan toplam 138 kişinin öldüğü Paris saldırılarının emrini verdiğini itiraf etti.

Kafe, restoran ve konser salonuna düzenlenen saldırıdan önce bombalı yelek giydiğini, belli olduğu için yeleği çıkardığını söyleyen zanlı, patlamadan sonra Montrogue'de bir apartman boşluğunda saklandı. Sonra McDonalds’ta balık burger yedi.

Saldırıdan bir gün sonra Abdesselam’ı arkadaşları Belçika’ya götürdü. Abdesselam, kendilerini çeviren polisin kimlik kontrolü yaptığı sırada Belçikalı gazeteciye saldırıdan sonra Fransa-Belçika sınırında alınan güvenlik önlemleri hakkında “Koşullar gözönüne alındığında bunun normal olduğunu düşünüyorum" dedi ve kontrolleri aşarak Belçika’ya ulaştı.

IŞİD’li Abdesselam, 18 Mart 2016 tarihinde Sint - Jans - Molenbeek semtinde  vurularak yakalanmıştı. Abdesselam’ın 22 Mart 2016 tarihinde 35 kişinin öldüğü Brüksel’deki havalimanı ve metroya yapılan saldırıyla ilgili bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Abdesselam hakkındaki davanın ise 2021 yılında başlaması bekleniyor. 

(Kaynak: Euronews)

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI