anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Erdoğan: 46 rejim hedefi vuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib bölgesinde Suriye Ordusu’nun 46 hedefine misilleme yapıldığını duyurdu.
 Tarih: 03-02-2020 10:01:58   Güncelleme: 03-02-2020 10:37:58
Erdoğan: 46 rejim hedefi vuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi, soruları yanıtladı.

Erdoğan, İdlib’de Türk Ordusu’nun uğradığı saldırı konusunda, “İlk belirlemelere göre 30 ila 35 civarında karşı taraftan Suriyeli, o ekibin içerisinde, etkisiz hale getirilmiş vaziyette” diyerek, şöyle devam etti:

“Fakat noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor. Özellikle Rus yetkili makamlarına da 'Burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da sözkonusu olmasın.' Çünkü burada biz bir taraftan şehit verirken, bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.”

F16'lar, fırtına obüsleri ve toplarla arazide MİT'in belirlemiş olduğu noktaların tamamen atış altında tutulduğunu aktaran Cumhurbaşkanı, "Bu hadisenin ardından bir diplomatik girişim olacak mı? Rusya'yla bir görüşmeniz oldu mu veya görüşme planlanıyor mu?" sorularını, şöyle yanıtladı:

"Bu süreçte eğer istediğimiz neticeyi alamazsak, tabii ki ben de muhatabımla görüşmek suretiyle burada artık işin ciddiyetini kendilerine özellikle ifade edeceğim. Ancak arazide gerek Rus gerekse bizim generallerimiz var. Generallerimiz sık sık görüşmeleri yapıyorlar ve yaptılar. Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz."

MİSLİYLE KARŞILIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki saldırıya ilişkin, "Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor" ifadesini kullandı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır."

Erdoğan, saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapıldığını bildirdi.

İDLİB SORUNU

Türkiye ve Rusya, 17 Eylül 2018 tarihinde, İdlib'de gerginliği azaltma bölgesi kurulması için anlaşmaya varmışlardı

Soçi Mutabakatı kapsamında Türkiye'nin bölgede 12 gözlem noktası bulunuyor.

Şam yönetimi bölgeye yönelik olarak 2019 Kasım ayı başından itibaren saldırılarını yoğunlaştırdı.

Suriye Ordusu büyük oranda Ocak ayı sonlarında, stratejik önemdeki M5 karayolunun kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi.

Bölgede yaşayan yüzbinlerce kişi, Türkiye sınırına doğru evlerini terketti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI