anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Siyasette 5’li ittifak iddiası

İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Ali Babacan’ın kuracağı yeni partinin de aralarında olduğu oluşumların önümüzdeki dönemde seçime ortak gireceği iddia edildi.
 Tarih: 23-01-2020 14:49:51
Siyasette 5’li ittifak iddiası

Birgün gazetesinden Yaşar Aydın, bugünkü köşe yazısında, “Ankara’daki siyaset kulislerinde telaffuz edilmeye başlanan yeni bir ittifak hazırlığını” aktardı. 

Aydın’ın iddiasına göre, erken seçim tartışmaları sağ yelpazede yeni bir blok arayışını gündeme getirdi. 

Bu arayışın ilk sonucu olarak İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin yanısıra Ali Babacan’ın da kuracağı partiyle birlikte geniş tabanlı bir sağ cephe inşası gündeme gelebilir. 

Sözkonusu partilerin iyileştirilmiş bir parlamenter sistem talebiyle yanyana geleceği, CHP’siz bir bloğun “Cumhur İttifakı” seçmeni üzerinde daha etkili olacağı konusunda hemfikir olduğu ileri sürüldü.

“Erken seçim çağrıları partiler arasında yeni blok arayışlarını beraberinde getirdi” diyen Aydın’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

''CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Millet Cephesi’nin kurulması ve dağılmadan iki seçim geçirmesinde çok önemli rol üstlendi. Kılıçdaroğlu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini defalarca tekrar etti. Şimdi de farklı bir düşüncesi yok. Bu konuda gayretlerini sürdüreceği çok açık bir şekilde ifade ediyor. Hatta cephenin genişletilerek ilerleyeceğinin altını çiziyor.”

CHP liderinin bu isteğine rağmen Ankara’da farklı arayışların hızlandığı bilgisinin parlamento koridorlarına kadar indiğini yazan Aydın, şu ifadelere de yer verdi:

“Bu arayışın ilk sonucu İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin yanına Babacan’ın da kuracağı partiyle birlikte geniş tabanlı bir sağ cephe inşası olarak ortaya çıkacak gibi görünüyor. Milliyetçi-muhafazakar partiler iyileştirilmiş bir parlamenter sistem talebiyle yan yana gelecek.''

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI