anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Davutoğlu: AK Parti'den tebrik aldım!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Manifestoyu yayınladıktan sonra çok sayıda Ak Parti'li üst düzey yetkili arayıp tebrik etti’’ dedi.
 Tarih: 04-02-2020 11:21:36   Güncelleme: 04-02-2020 12:02:36
Davutoğlu: AK Parti'den tebrik aldım!

Davutoğlu, Fox TV’de yayımlanan İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ''Çalar Saat'' programına konuk oldu. 

İdlib'deki gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, “TSK mensupları tek taraflı bir operasyon dolayısıyla orada bulunmuyor. Burası Telabyad bölgesinden farklı. Rusya ve Türkiye arasındaki bir mutabakatla Türk Silahlı Kuvvetleri oraya gitti. Burada sorumlusu Suriye rejimidir ama Rusya'nın yeşil ışığı olmadan böyle bir şeye kalkışabilir mi? Soçi mutabakatı geçerliyse Türkiye Rusya'dan bunun araştırılmasını, gerekirse Suriye rejimine karşı ortak tavır için bir talepte bulunmalıdır” diye konuştu. 

''Bizim askerimiz neden Suriye'de?” sorusuna ise Davutoğlu, "Böyle kırılgan bir sınır Suriye rejiminin kendi halkına dönük saldırılar sonucunda korunabilirliğini kaybettiği zaman Türkiye'nin kendi sınırını korumak için tedbir alma hakkı var" diyerek yanıt verdi.

Davutoğlu, "Bu işin sorumluluğunda Ahmet Davutoğlu'nun etkisi nedir?" sorusu üzerine şöyle dedi:

"Görev zamanımda ne yapmış etmişsem sorumluluktan kaçmam. Başbakanlığı bıraktıktan sonra ana akım medyada ilk defa bir programa katılıyorum. Dolayısıyla 3.5 yıldır tek taraflı bir propaganda işledi. Pelikan ve çevresi bütün suçu şahsen benim üzerime yüklemeye çalıştı. En kolay eleştirilebilir kimse ona yöneldiler. Türkiye Cumhuriyeti bir devlet, bir geleneği var. O dönemde cumhurbaşkanı 3 başbakan geçmiş 4 genel kurmay başkanı geçmiş ve tek sorumlusu bir kişiye atfediliyorsa burada samimiyet olmaz. 3.5 yıldır kara propaganda işlendi.”

"Suriye konusunda yanlış mı yönlendirildiniz?" sorusunu da yanıtlayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ben diplomasisinden sorumluyum. Ben dışişleri bakanıyken bizim açımızdan bir hata yapıldığını düşünmüyorum. Uluslararası toplumun bu kadar büyük insanlık suçlarına bu derece sessiz kalacağını düşünmedik. Amerikan sitemi içindeki başkanlık seçimleri esnasındaki tablo Suriye'de önemli ölçüde etkili oldu. Bu konularda çok daha kararlı bir tutum bekledik. Türkiye'nin bir değerlendirme hatası varsa bu ülkelerin de insani hataları var. "

Davutoğlu, "Gelecek partisi bizi ekonomik krizden nasıl çıkaracak?” sorusuna, ''Birinci aşama psikolojik olarak korku eşiğinin aşılması, herkesin görüşlerini tartışabileceği bir ortamın ortaya çıkarılması” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Manifestoyu yayınladıktan sonra çok sayıda Ak Partili üst düzey yetkili arayıp tebrik etti. Sayın Başbakanım elinize sağlık biz bunları söylemek istiyorduk söyleyemiyorduk dedi. Şu anda görevde olanlar. Bu halden çıkmak lazım. İkili bir hayat süren insanlardan çözüm çıkmaz. Beni çok üzen bir şey, övgü gibi söylendi ama üzen bir şey. Son dönemde görüştüğüm herkes cesaretinizi kutluyoruz diyorlar. Parti kurmak cesaret işi ise bu ülkede demokrasi yoktur. Parti kurmak baskı altına alınmamalıdır. Bu millete borcumuz var. Bu borcu ödemek için yola çıktık. Bunun için de herkesi kapsayan bir kadro oluşturmak lazım.”

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI