anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kalın: Kâğıdı kabul etmedik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ve Rusya arasında İdlib bölgesindeki gerginlikle ilgili yürütülen müzakerelerde Ankara’yı tatmin edecek bir sonuç çıkmadığını söyledi.
 Tarih: 18-02-2020 21:03:20
Kalın: Kâğıdı kabul etmedik

 

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Rusya ile İdlib görüşmeleri ile ilgili Kalın, “Şu ana kadar müzakerelerden bizi tatmin edici bir sonuç çıkmamıştır. Sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik" dedi.

Kalın, İdlib’in korunması ve sivillerin muhafaza edilmesi için bölgeye askeri tahkimat ve sevkiyatın devam edeceğini söyledi.

Sözcü ayrıca, “Askeri gözlem noktalarının yerlerinin değişmesi söz konusu değildir” dedi.

 

MOSKOVA: TEYİD EDİLDİ

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı ise İdlib'deki duruma ilişkin, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin anlaşmalara bağlılığını teyid ettiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk ve Rus heyetlerinin bugün İdlib konusunda yaptığı görüşmelerin ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Her iki taraf da terörle mücadeleye devam ederken gerginliği azaltmak ve insani durumu hafifletmek için gereken önlemleri sağlayan mevcut anlaşmalara bağlı kalmayı teyit etti. Görüşmede, İdlib ve Suriye'nin diğer bölgelerinde uzun vadeli güvenlik ve istikrarın sağlanmasının ülkenin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğüne bağlılık temelinde mümkün olduğu vurgulandı" denildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI