anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP’den ücret müjdesi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) elindeki belediyelerde asgari ücret 2 bin 500 lira olacak.
 Tarih: 17-01-2020 12:42:13   Güncelleme: 17-01-2020 13:34:13
CHP’den ücret müjdesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2500 TL olacağını açıkladı.

CHP Parti Meclisi’nde konuşan Kılıçdaroğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Asgari ücret (geçen yıl) 2 bin 200 dedik. Bunlar rakamlarının yerini değiştirip 2 bin 20 lira yaptılar. 2020 yılı için ise 2 bin 500 lira olmadı dedik. CHP’li belediyelerimizde 2 bin 500 lira yapacağız. Sözünün eri olan biziz” dedi.

Kılıçdaroğlu, 2019 yılı bütçesinin 80 miyar dolar açık olacağını söyleyen iktidara, “Yıl sonunda ne oldu? Açık 123 milyar dolar oldu. Büyüme oranı ile ilgili yüzde 2.3 büyüyecek dediler. Sonra binde 5 büyüyecek. Hani sözünüzün arkasında duruyordunuz?” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin dış politikasına yönelik 4 eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Suriye ile görüşün dedik. Dinlemediler. Ama Rusya aldı Moskova’da aynı masaya oturttu. Ama bizi değil, Putin’i dinlediler. Türkiye’nin itibari nerede? Putin’in talimatı ile masaya oturdun. Suriye konusunda bir uluslararası konferans toplayın dedik. Buna da itiraz ettiler. Sonra Putin’in isteği üzerine Astana’ya gittiler.1998 Adana Mutabakatı’nın uygulayın dedik. Buna da karşı çıktılar. Putin söyledikten sonra gündemlerine aldılar.”

CHP lideri, “Libya konusunda dedik ki iki taraf olmayın. Barıştırıcı konumunda olun. BM’nin tanıdığı taraf ile görüşürüz dediler. Peki sonra ne oldu Putin aldı görüştürdü” dedi.

CHP’nin hükümeti eleştirmekle yetinmediğini, sorunlara çözüm önerileri sunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP gibi vatandaşı vaad yağmuruna tutup bunu unutan bir parti olmadık” ifadelerini kullandı.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI